Šprajcer: Ne želimo da Istra 1961 bude Kamen Ingrad

Neven Šprajcer (M. ANGELINI)
Neven Šprajcer (M. ANGELINI)

Prije mjesec i pol dana, na izvanrednoj sjednici Upravnog odbora Istre 1961 sazvanoj nakon što su objavljene presude oko slučaja "mita za pošteno suđenje", Neven Šprajcer razriješen je dužnosti izvršnog direktora kluba, a na njegovo mjesto postavljen je Aleksandar Ščeglov.

Jedan od najbližih suradnika Mihaila Ščeglova javno se ispričao za blamažu koju je nanio klubu, zahvalio svima koji su ga podržali, a odluku o svojoj budućnosti u pulskom prvoligašu ostavio za lipanj, kad će definirati ostaje li i u kojoj funkciji ili definitivno napušta "Drosinu". Dok odluka ne bude donesena, Šprajcer će u Istri 1961 obnašati funkciju predsjednikova savjetnika, a u toj ulozi se ispred pulskog kluba osvrnuo na sezonu koja je ostala iza njih, ali i okrenuo budućnosti.

- Mislim da smo odradili još bolju sezonu nego što je bila ona prošla, naročito u svjetlu tragedije koja je prije njenog samog početka pogodila obitelj Pamić, a samim tim i cijeli klub - rekao je Neven Šprajcer.

- Još se jednom pokazalo da ljudi u klubu rade pravi posao i nemojte se iznenaditi da sljedeće godine bude još bolje. Mi već imamo cilj za sljedeću sezonu, to je peto ili šesto mjesto, dobar plasman u Kupu i dobar rad s igračima te da trojica-četvorica igrača postignu dobru tržišnu vrijednost i prodaju se.

Time se potvrđuje naša strategija, ostanak u Prvoj ligi uz stvaranje igrača čijom će se prodajom djelomično financirati klupski budžet. To se mora tako prihvatiti, to je strategija kluba, sve drugo bi bilo nerealno očekivati, poput toga da će predsjednik Ščeglov dati deset milijuna eura i onda da ćemo napraviti što možemo, a poslije neka nam se u budućnosti dogodi Kamen Ingrad. Ne, mi radimo korak po korak, potvrda je tome i činjenica da Igor Pamić ima ugovor s klubom do ljeta 2019. godine, i to jedan od najboljih ugovora u Hrvatskoj, jer je to zaslužio svojom karizmom i kvalitetom. (I. CEROVAC)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter