Šprajcer: Kod nas su svi igrači na prodaju

Pravi profesionalac - Chung Woon (M. MIJOŠEK/arhiva)
Pravi profesionalac - Chung Woon (M. MIJOŠEK/arhiva)

Premda su to obje strane na ovaj ili onaj način pokušale sakriti, činjenica od koje se ne može pobjeći jest da u redovima Rijeke već neko vrijeme razmišljaju kako bi svoj deficitarni lijevi bok "pokrpali" dovođenjem Chunga Woona, korejskog nogometaša koji je do ljeta 2015. godine ugovorom vezan za Istru 1961.

Priča se zakotrljala već tijekom jesenske polusezone, dobila svoje realne temelje nakon što je Woon asistirao Babiću za treći gol "zeleno-žutih" na Kantridi, da bi vrhunac stigao ovog tjedna kad je iz redova Rijeke procurio podatak da su predstavnici oba kluba sjeli u Rovinju za stol i započeli razgovor sa samo jednom temom - kolika se svota konvertibilnih novčanica treba sliti u kasu na "Drosini" u zamjenu za otpusnicu korejskom lijevom beku.

Gdje ima dima ima i vatre, no u Istri 1961 negiraju jedan dio ove priče, onaj o susretu predstavnika oba kluba.

- Smatram da se mi sportski radnici moramo držati fair-playa i stoga koristim ovu priliku da kažem da su jedini službeni kontakti između Istre 1961 i Rijeke bila dva telefonska poziva između Srećka Juričića i mene, rekao je Neven Šprajcer, izvršni direktor Istre 1961.

- On me nazvao u ponedjeljak i rekao mi da su oni zainteresirani za Woona i upitao možemo li se naći. Čuli smo se poslije još jednom u srijedu, ali nikakav kontakt nije ostvaren niti smo mi, barem zasad, sjeli za stol i pregovarali s Rijekom o visini odštete koju bismo mi tražili, odnosno koju bi oni bili spremni platiti, veli Šprajcer.

Svota koja se najčešće spominje kao ponuda jest 250 tisuća eura.

- To je premala ponuda. Mi za taj iznos nećemo prodati Woona i ako Rijeka ili neki drugi klub nije spreman platiti više, ne trebamo ni razgovarati. To je jedino sigurno u cijeloj ovoj priči, decidiran je Šprajcer.

- Nogomet je biznis od kojeg trebaju živjeti i klubovi i igrači, nije to samo loptanje da se zabavi narod. Kod nas su svi na prodaju, vjerojatno i u Dinamu i u Rijeci, ma i u svim vrhunskim klubovima, možemo mi sad pričati što god hoćemo. Ako dođe prava ponuda, nema tog kluba koji neće prodati i najboljeg igrača. Tako i Woon može biti prodan, ali jedino ako klub bude zadovoljan ponuđenim, kaže Šprajcer. (I. CEROVAC)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter