Šprajcer: Istra 1961 je još uvijek ispod površine

Igor Pamić i Slavko Blagojević okruženi nasmijanim licima (D. MEMEDOVIĆ/arhiva)
Igor Pamić i Slavko Blagojević okruženi nasmijanim licima (D. MEMEDOVIĆ/arhiva)

Polusezona za pamćenje pulskog nogometnog prvoligaša, sa šestim mjestom u prvenstvu i izborenim polufinalom Kupa, okončana je svečanostima i druženjem. Igrači su se već razišli, ali su u Istri 1961 odlučili zahvaliti i svima onima koji su ih pratili kroz sezonu.

Stoga je u medulinskom hotelu Koral prvo upriličena večera sa sponzorima kluba, koji su svojim financijskim injekcijama omogućili da "zeleno-žuti" na travnjacima širom Hrvatske pokažu igre i ostvare rezultate koji su ovu generaciju već na pola prvenstva stavili na pijedestal, a potom se na istom mjestu vodstvo kluba, predvođeno izvršnim direktorom Nevenom Šprajcerom, sastalo i s novinarima, pri čemu su već izneseni i prvi, ambiciozni planovi za proljetnu polusezonu koja će ove godine stići puno brže nego prošlih sezona. Krenulo se od trenera i igrača.

- Znam da je dosta ljudi bilo skeptično kad sam ljetos na jednom sličnom druženju govorio kako će naš moto biti "Kupi jeftino - daj Pamiću da oplodi i prodaj igrača", ali ja predugo i predobro poznajem Igora Pamića da ne bih znao njegove kvalitete. Kao što se sad, šest mjeseci kasnije vidi, to se pokazalo točnim, rekao je zadovoljno Neven Šprajcer.

- Znam da će on već za mjesec dana ponovno "kukati" kako je od uprave tražio sedam igrača od kojih je dobio jednog ili nijednog, ali ni to nije problem. Dobit će one igrače koje mu možemo osigurati. Već smo u pregovorima s nekolicinom igrača, a jednog smo već, Kramarića, i doveli. Do Nove godine ćemo sigurno potpisati s još jednim ili dvojicom, veli Šprajcer.

Pored dolazaka, prometno će biti i u drugom smjeru.

- Rekli smo već i prije prvenstva da će u stanci biti odlazaka. To je nužnost zbog financijske konsolidacije kluba. Najbliži transferu je svakako Blagojević iza kojeg je odlična polusezona. Još nekog igrača bismo prodali samo ako u klub stigne neka ekstra ponuda. Prodaja dvojice igrača je nužnost da bi klub mogao normalno funkcionirati do ljeta, a potom sve ispočetka.

Dug kluba se smanjuje. Predsjednik Ščeglov daje koliko može, iako kruže glasine da ne prati dobro klub. Moramo biti pošteni i reći da je on već dao dva milijuna kuna i ako sad da još milijun, jer je on garant za kredit, to će ukupno biti tri milijuna kuna.

Mi smo trenutno još uvijek ispod vode. Dignemo se pola metra, ali smo i dalje pola metra ispod vode, ne možemo nikako zraka uhvatiti. Međutim, doći će i taj trenutak. Sad ćemo isplatiti veći dio duga igračima, dobavljačima, radnoj zajednici i honorarcima, rekao je Šprajcer. (R. CAR)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter