Šprajcer i čelnici NK Karlovac zamračili 1,3 mil. kn?

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Bivše čelnike Uprave NK Karlovac Borisa Kozjana i Nevena Šprajcera karlovačka policija sumnjiči da su izbjegavanjem plaćanja poreza i doprinosa u ime tog nogometnog kluba državni proračun oštetili za više od 1,3 milijuna kuna.

Kozjan i Šprajcer te Irena Kovačić iz knjigovodstvenog servisa Klarena privedeni su u svojstvu osumnjičenika za financijske malverzacije u klubu te odvedeni na saslušanje u Općinskom državnom odvjetništvu.

Ne navodeći imena osumnjičenih ni nogometnog kluba, PU karlovačka je priopćila da za više kaznenih djela sumnjiči šest osoba, i to odgovorne osobe jednog sportskog kluba iz Karlovca, osobe iz povezanih sportskih udruga i jednog trgovačkog društva koje je vodilo poslovne knjige kluba.

Tereti ih se da su od 30. travnja 2008. do 26. travnja 2011. godine poslovali u cilju izbjegavanja plaćanja poreza i doprinosa u ime kluba, čime su oštetili državni proračun za najmanje 1,3 milijuna kuna.

"Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je osnovana sumnja da je šest odgovornih osoba u dobi od 40 do 66 godina počinilo više kaznenih djela utaje poreza ili carine, neisplate plaće, krivotvorenja službene isprave, povreda obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga", piše u priopćenju. Dodaje se da su osim pojedinaca, za ista kaznena djela osumnjičene i tvrtke, sukladno Zakonu o odgovornosti pravnih osoba za kaznena djela.

U policiji potvrđuju da je od šestero osumnjičenih troje privedeno te odvedeno na saslušanje u karlovačko tužiteljstvo.

Direktoru Županijske uprave za ceste Borisu Kozjanu i predsjedniku Nogometnog saveza Karlovačke županije Nevenu Šprajceru određen je 30-dnevni istražni zatvor za kriminalne aktivnosti kojima su kao bivši čelnici Nogometnog kluba "Karlovac" oštetili državu za najmanje 1,3 milijuna kuna, doznaje se od zamjenika županijskoga državnog odvjetnika Dubravka Skolana, koji nije naveo imena osumnjičenika. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter