Šprajc više nece voditi i uredivati Dnevnik

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zoran Šprajc do daljnjeg nece voditi i uredivati Dnevnik HTV-a! Ovo je i konkretna kazna uredniku i voditelju nedjeljnog Dnevnika, uz koju mu je izrecena i mjera upozorenja zbog povrede radne obveze. Do kada Šprajca nece biti, ako ce ga više biti ikako u Dnevaniku, ne zna se.

Šprajc je kažnjen jer je u Dnevniku od nedjelje odgovorio javno Programskom vijecu na kritike i nezadovoljstvo što ga je Vijece iskazalo zbog priloga emitiranog u njegovu nedjeljenom Dnevniku na dan obilježavanja stradanja Vukovara.

Vijece je prilog, koji sadrži i snimku telefonskog razgovora Mile Dedakovica Jastreba s tadašnjim vrhom RH-a, ocijenilo tendencioznim i neprofesionalnim te naložilo Upravi istragu. Uprava je od novinara tražila odgovore na brojna pitanja pa i ono o vjerodostojnosti zapisa, a Šprajc je vijecnicima javno porucio da se ne petljaju u posao novinara.

Epilog je priopcenje pristiglo s HRT-a u kojem stoji: "V.d. urednik Informativnog programa HTV-a Dražen Miocic i glavni urednik HTV-a Bruno Kovacevic zatražili su da se uredniku i voditelju nedjeljnog Dnevnika Zoranu Šprajcu izrekne mjera upozorenja zbog povrede radne obveze. Kolega Šprajc odbio je dati ocitovanje nadredenim urednicima u vezi s upitom Programskog vijeca HRT-a te je zlouporabio medijski prostor javne televizije i Programskom vijecu odgovorio putem ekrana.

Takoder, kolega Šprajc se izravno oglušio o nalog nadredenih urednika koji su prema važecim pravnim aktima odgovorni za program. Istup kolege Šprajca nadredeni urednici i Uprava HRT-a smatraju potpuno neprimjerenim i neprofesionalnim te je predsjednik Uprave Josip Popovac uvažio prijedlog i g. Šprajcu izrekao mjeru upozorenja zbog povrede radne obveze. V.d. urednik informativnog programa Dražen Miocic odlucio je da kolega Šprajc do daljnjega nece voditi i uredivati Dnevnik, te ce obavljati druga zaduženja sukladno njegovoj odluci."

Kako se saznaje, Šprajcu ostaje funkcija izvršnog urednika. Uz to je dobio i novi radni zadatak, biti koordinator tjednih emisija Informativnog programa. Valjat ce mu 'držati pod kontrolom' primjerice Branimira Bilica, Elizabetu Gojan, Aleksandra Stankovica, taman da se i to nekom cini kaznom. (S. PAVIC/NL)


Podijeli: Facebook Twiter