Šprajc u Dnevniku odgovorio Programskom vijecu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nema ni koji dan da se Programsko vijece HRT-a rastalo za ovu godinu samozadovoljno obavljenim, da bi im sinoc u Dnevniku HTV-a urednik i voditelj Zoran Šprajc zalijepio zvucan "šamar". A nije Šprajc ucinio ništa do javno odgovorio na pitanja iz isljednicke istrage što se nad njim i novinarom Hrvojem Zovkom provodi od strane Uprave, a po direktivi Programskog vijeca.

Vijecu je, podsjetimo, sporan prilog što ga je Hrvoje Zovko napravio, a Šprajc pustio, u nedjeljnom Dnevniku emitiranom na godišnjicu pada Vukovara, prilog u kojem su objavljene snimke razgovora zapovjednika obrane Vukovara Mile Dedakovica Jastreba i predsjednika RH Franje Tudmana.

Vecina vijecnika ocijenila je na sjednici od 6. prosinca da je prilog tendenciozan, zlonamjeran i montiran negdje drugdje.

Vijece je tada upozorilo novinare i urednike kako je HTV kao javni medij dužan govoriti o svim temama i svjetonazorima istinito i objektivno, poštovati nacionalne interese te pridonositi poštovanju domoljublja.

Šprajc je stoga u Dnevniku pustio redom u eter recenice sa sjednice vijecnika Petra Lovrica, Josipa Cerine i Josipa Jovica, za kojeg Šprajc nije propustio podsjetiti kako je onomad izmislio intervju s Mirkom Norcem.

Kako je sjednica vijeca bila javna, kako je televizija javna, kako su novinari prozvani javno, redi m je, rece, Šprajc javno i odgovoriti.

Apostrofiranim vijecnicima vjerojatno ce se posebice svidjeti odgovor na pitanje iz istrage zašto je prilog emitiran baš na obljetnicu stradavanja Vukovara.

„Mogli smo prilog o padu Vukovara pustiti na Dan žena ili neki drugi blagdan, ali eto novinarska je logika malo drukcija od vijecnicke", rece Šprajc prije odjave još jednog nedjeljnog Dnevnika koji ce jamacno biti temom vijecnika i prije nego li ponovno sjednu za stol na kakvoj sjednici. (S. PAVIC/NL)


Podijeli: Facebook Twiter