Šprajc smijenjen s mjesta rukovoditelja IMS-a

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ravnatelj Programa HRT-a Goran Rotim predložio je, a glavni ravnatelj Goran Radman prihvatio razrješenje Zorana Šprajca s mjesta rukovoditelja Informativnog medijskog servisa (IMS) HRT-a, a funkciju v. d. rukovoditelja IMS-a od 11. studenog obavljat će Tomislav Špoljar, izvijestio je danas HRT.

Projekt IMS-a kasni u svim fazama. Utvrđeni ciljevi i zadaće IMS-a koje je Šprajc bio dužan ostvariti, temeljem ovlasti i odgovornosti iz općih akata HRT-a, kao i obaveza koje je preuzeo ugovorom o obavljanju poslova rukovoditelja radne jedinice od 21. lipnja, nisu ostvareni, navodi se u priopćenju HRT-a.

Procjena je ravnatelja programa Rotima da daljnji ostanak Šprajca na funkciji rukovoditelja IMS-a ne bi dao pozitivne i brze učinke u realizaciji zadanih ciljeva. V. d. rukovoditelja IMS-a Tomislav Špoljar istaknuo je kako je Informativni medijski servis HRT-a veliki izazov i prilika za radijske, televizijske i web novinare koji u njemu rade.

"Moj cilj je da što prije ujedinimo svo naše znanje, kreativnost i tehničke mogućnosti i počnemo ih iskorištavati na svim platformama kako bi, kao javni medij, bili što dostupniji svim našim građanima. Zahvaljujem kolegi Zoranu Šprajcu na trudu kojeg je uložio proteklih mjeseci. Vjerujem da ćemo nastaviti surađivati jednako uspješno kao što smo surađivali proteklih 20-ak godina", dodao je Špoljar.

HND na HTV-u oštro prosvjeduje protiv smjene Šprajca

Ogranak Hrvatskog novinarskog društva na HTV-u oštro je danas prosvjedovao protiv smjene rukovoditelja Informativnog medijskog servisa (IMS) Zorana Šprajca koju je nazvao "još jednom skandaloznom odlukom Ravnateljstva i programskog vodstva HRT-a".

Ogranak HND-a na HTV-u u današnjem priopćenju podsjeća da su Šprajca "valjda uvjereni u njegove organizacijske i programske kvalitete" na to mjesto upravo i imenovali ravnatelj programa HRT-a Goran Rotim i glavni ravnatelj HRT-a Goran Radman.

- Sada, nakon samo pet mjeseci, donose odluku o smjeni, pa se pitamo, gdje je tu njihova odgovornost?, ističe HND.

Razlozi zbog kojih je smijenjen Zoran Šprajc, smatraju, mogli bi se primijeniti i na one koji su takvu odluku donijeli, "jer su oni generatori kaosa, i to na sva četiri kanala javne televizije".

- Svatko tko imalo poznaje stanje unutar IMS-a zna da za određene procese treba vremena, ali i da se oni provode prema parametrima koje je sa svojim timom postavio upravo Goran Radman, napominje HND.

Tvrdi da su upravo te "zadaće i ciljevi" doveli do potpune dezorganizacije unutar novog sustava nazvanog 'IMS'.

"Gdje je onda odgovornost Radmana i Rotima, koji su odobrili implementaciju sustava koji niti na jednoj razini nije dao pozitivne i brze učinke", pitaju u priopćenju koje je potpisala predsjednica Ogranka HND-a na HTV-u Elizabeta Gojan.

Podsjećaju da je upravo smijenjeni Zoran Šprajc dobio najveći broj glasova zaposlenika HRT-a u legalnoj proceduri koju je proveo glavni ravnatelj HRT-a Goran Radman. Također podsjećaju da Goran Rotim nije dobio takvu aklamacijsku potporu kolega, već Marija Nemčić, pa je na svoju funkciju imenovan odlukom glavnog ravnatelja HRT-a Radmana. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter