Šprajc ide u Nadzorni odbor HRT-a?

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nakon što su se Klubovi zastupnika usaglasili oko svoja cetiri kandidata za clanove Nadzornog odbora HRT-a, izboru svog predstavnika u NO u srijedu je pristupila i Koordinacija sindikata na HRT-u, njih jedanaest. U narednih sedam dana primaju se kandidature, da bi se zatim glasanjem svih zaposlenika izabrao predstavnik radnika u NO-u HRT-a.

Dobro informirani izvori tvrde da je na višoj razini postignut dogovor po kojem ce Mislav Togonal ipak uci u Dnevnik umjesto Gorana Brozovica, a Zoran Šprajc ce uci u NO.

U meduvremenu se zaposlenici «zabavljaju» detaljima iz biografije Silvije Luks koja ce, voljom zastupnika, postati predsjednica NO-a. Podsjeca se primjerice na 2004. godinu kada su 42 TV-novinara i urednika istupila iz HND-a nezadovoljni što novinarska nagrade za najbolji intervju ide u ruke Silvije Luks. Pamti se i njen dopis celništvu HRT-a nakon što su je skinuli s liste novinara, kojima se na HTV-u dopušta bojenje kose kod službenih televizijskih frizera. Prisjeca se na to kako je bivši predsjednik Stjepan Mesic odbio svojevremeno prijedlog Ive Sanadera i Miomira Žužula da Silvija Luks postane hrvatskom veleposlanicom u Parizu. Silvija Luks za sada porucuje da je napadaju zato što ima iskustva i znanja. (S. P.)


Podijeli: Facebook Twiter