SpotDepo.hr: 10 najboljih spotova u 2013.

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Redakcija portala SpotDepo.hr odabrala je deset najboljih domaćih glazbenih spotova u 2013. godini. Na vrhu se nalazi videospot za plesnu pjesmu "Oh It's So...". Autor pjesme, kao i redatelj spota je Ohnokono, što je pseudonim Konrada Mulvaja, koprivničkog glazbenika koji se sa svojim punk rock korijenima prebacio u svijet elektronske glazbe.

Slijedi videospot za pjesmu Mayalesa "Ti dobro znaš kome pričam" u kojem gostuje Yaya, a koji je režirao Radislav Jovanov Gonzo. Singl je to s povratničkog albuma Mayalesa "2" koji je osvojio čak tri Porina - za album godine, najbolji alternativni album i najbolju produkciju.

Visokorangiran je i spot zagrebačkog rock benda Gretta za singl "Bez riječi" s njihovog albuma "Kreteni", a režiju potpisuje Luka Hrgović. U izboru ovog portala visoko kotira videospot dua Meritas za njihov singl "Umjesto isprike", koji je režirala Mare Milin. U top 10 je i videospot za Gibonnijevu pjesmu "20th Century Man", naslovnu s njegova aktualnog albuma, a spot je režirao Filip Philatz Filković.

Sa sedmog studijskog albuma koprivničke grupe Overflow, prvog na hrvatskom jeziku, u režiji Dinka Šimca objavljen je spot za "Invalidovu pjesmu", kojom su uglazbili poeziju Mihovila Pavleka Miškine. I ovaj je spot među najboljima u izboru spomenutog portala, kao i videospot za pjesmu "Emily" riječkog kantautora Anthonyja Kukuljana, umjetničkog imena The Ant, te spot Gatuza "Oni govore", snimatelja i redatelja Stanka Hercega.

Na listi najboljih spotova u prošloj godini nalaze se i onaj grupe Elemental za pjesmu "Po mojoj mjeri" koji su režirali Nevio Smajić i Tomislav Brđanović, kao i spot grupe PipsChips & Videoclips za pjesmu "Htio bi da me voliš", još jedan u režiji Radislava Jovanova Gonza, u kojem je glavni akter Matija Ferlin, nagrađivani pulski plesač, koreograf i redatelj. (Z. ANGELESKI)


Podijeli: Facebook Twiter