Sportsku dvoranu otvorit će predsjednik Ivo Josipović

Renato Krulčić (M. RIMANIĆ)
Renato Krulčić (M. RIMANIĆ)

Novu sportsku dvoranu u Pazinu otvorit će u ponedjeljak, 8. u 12 sati predsjednik Republike Hrvatske dr. Ivo Josipović, najavio je na konferenciji za novinare, održanoj u novoj dvorani, pazinski gradonačelnik Renato Krulčić. Na otvaranju se očekuje oko 300 uzvanika, a u narednih nekoliko dana u novoj će se dvorani održati košarkaški i odbojkaški susret, te malonogometni spektakl. Krulčić je ovom prigodom pozvao sve građane, ne samo Pazince, već i ljude iz drugih krajeva, da posjete predstojeća sportska događanja i da se uvjere u velebnost ovog sportskog zdanja.

Za razvoj sporta

Uvjeren je da će ovaj novi sportski objekt, osim što će unaprijediti nastavu tjelesne kulture u pazinskim školama, doprinijeti i boljem razvitku sporta u Pazinu. Budući da je dvorana ponajprije namijenjena školama i da se otvara na dan početka školske godine, Krulčić je svima učenicima prvih razreda osnovne i srednje škole zaželio uspješan početak školovanja, a onima - posebno srednjoškolcima - koji iz drugih krajeva dolaze u Pazin da se dobro ukope u novu školsku sredinu. Njima, ali i svim njihovim kolegama zaželio je da na kraju ove školske godine postignu željeni uspjeh.  

Krulčić je izvijestio kako Grad Pazin ove 2014./2015. školske godine stipendira ukupno 70 učenika i studenta. Od toga, 57 je studenata koji mjesečno primaju 700 kuna stipendije, a 13 je učenika s mjesečnim stipendijama od 550 kuna. Ove je godine dodijeljeno pet novih stipendija za srednjoškolce i 15 stipendija za studente, a to su ukupno dvije stipendije više nego lani. Grad Pazin, kako je rekao Krulčić, u proračunu za ovu godinu osigurao je 523 tisuće kuna za stipendiranje učenika i studenta, dodajući kako su u Pazinu, prema podacima HZZ-a deficitarna zanimanja inženjer elektrotehnike i nastavnik kemije.

Javni poziv

Grad Pazin raspisat će koncem rujna, ili početkom listopada, javni poziv za predlaganje programa, odnosno projekata za uvrštenje u Programe javnih potreba Grada Pazina iz područja društvenih djelatnosti u 2015. godini. Namjera je, kaže Krulčić, poticati razvoj civilnog društva, a budući da je riječ o važnom dokumentu predlaže provođenje javne rasprave. Stoga je pozvao sve potencijalne prijavitelje da prate službene stranice Grada Pazina i da se uključe u javnu raspravu, a sve korisnike proračuna Grada Pazina da nadležnom upravnom odjelu do 26. rujna 2014. dostaviti prijedloge financijskih planova za razdoblje od 2015. do 2017.. (M. RIMANIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter