Sportsko natjecanje za osobe s invaliditetom


U prostorijama Limene glazbe Pazin i Folklornog društva Pazin u nekadašnjoj vojarni održan je 1. festival sportske rekreacije osoba s invaliditetom i prijatelja Društva tjelesnih invalida Pazin 2013. Na festivalu su nastupile 24 ekipe sastavljene od članova DTI Pazin, njihovih prijatelja i roditelja, a pridružili su im se i gosti iz Doma za psihički bolesne odrasle bolesne iz Brkača. Ekipe su se natjecale u bacanju loptice u koš, pikadu, bacanju kolutova i rušenju čunjeva.

Pobjedu na 1. festivalu DTI Pazin s 153 osvojena boda odnijela je ekipa u sastavu Livio Sloković, član DTI Pazin, i Renato Krulčić, gradonačelnik Grada Pazina. Drugo mjesto s 143 boda osvojila je ekipa članica DTI Pazina Verica Stanić, koja se natjecala s kćeri Ivanom Stanić, a treće je mjesto s 114 boda osvojila ekipa članova DTI Pazin u sastavu Gabrijela Matejčić i Mujo Mešinović.

Nakon natjecanja održana je prezentacija košarke u kolicima i pločkanja.

Prvi festival sportske rekreacije osoba s invaliditetom i prijatelja uspješno je realiziran zahvaljujući velikom angažmanu članova DTI Pazin na čelu s predsjednikom Gracijanom Turčinovićem, zatim volonterima, te voditeljem natjecanja Zvonimirom Blaževićem. Festival je glazbom otvorila Limena glazba Pazin, a plesom mlađa sekcija Folklornog društva Pazin. Natjecanje je okupilo stotinjak sudionika na borilištima i u gledalištu, a održano je pod pokroviteljstvom Grada Pazina, Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva i Ministarstva socijalne politike i mladih. (M. RIMANIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter