Sportski vikend u znaku droge, alkohola i napada

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Policija je u Puli tijekom utakmice između Istre 1961 i Dinama iz Zagreba u nedjelju prijavila osam osoba zbog alkohola i droge. Dan ranije, u subotu je u Pazinu veća skupina navijača pokušala napasti suce, a uspjeli su im izrezati gume na terencu riječkih oznaka.

Na stadionu ''Aldo Drosina'' u Puli u nedjelju je odigrana nogometna utakmica između NK "Istra 1961" i GNK "Dinamo", koju je pratilo oko četiri tisuće posjetitelja, od kojih oko 300 pripadnika navijačke skupine gostujuće momčadi i 50 pripadnika navijačke skupine domaće momčadi. Neposredno prije, za vrijeme i nakon nogometne utakmice, u gradu nisu zabilježeni sukobi ni druga protupravna ponašanja pripadnika navijačkih skupina.

Radi počinjenja prekršaja iz Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima, policija je postupala prema osam osoba, i to prema 20-godišnjaku zbog posjedovanja droge (8,3 grama marihuane i 2 grama speeda) te prema sedam osoba zbog pokušaja ulaska na stadion u alkoholiziranom stanju. Naime, 22-godišnjaku s 3,24 promila, 32-godišnjaku s 3,08 promila, 34-godišnjaku s 1,40 promila, 24-godišnjaku s 2,02 promila, 23-godišnjaku s 0,90 promila, 24-godišnjaku s 1,53 promila, koji je i vrijeđao policijskog službenika te 36-godišnjaku koji je dobio alkotest. Protiv svih počinitelja podnosi se optužni prijedlog radi počinjenja prekršaja iz Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima, dok je 20-godišnjaku koji je zatečen s drogom izdan prekršajni nalog radi počinjenja prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga. Također je utvrđeno kako je za vrijeme utakmice došlo do protupravnog ponašanja neutvrđenog broja osoba gostujućih navijača, a koji su izvikivali riječi neprimjerenog sadržaja te su na tribinama palili dimne uloške i u teren ubacili baklje. Policijski službenici nastavljaju utvrđivati sve okolnosti kako bi poduzeli radnje iz svoje nadležnosti.

Dan ranije je na gradskom stadionu u Pazinu od 17 do 19 sati odigrana utakmica međužupanijske nogometne lige između NK "Pazinka" i NK "Rudar", koju je pratilo stotinjak gledatelja. Nakon odigrane utakmice, ispred prostorija nogometnog kluba, okupilo se šezdesetak osoba, koje su vikanjem negodovale na suđenje nogometnih sudaca.

Kada su oko 20 sati suci krenuli iz prostorija svlačionica u smjeru prostorija uprave, uz osiguranje redara i policijskih službenika, nepoznata osoba bacila je staklenu bocu prema ulaznim vratima, a potom su 27-godišnjak i 34-godišnjak, u više navrata, nasrtali u smjeru prozora na prostoriji u kojoj su se nalazili suci, udarajući šakama po prozoru i uzvikujući razne pogrdne riječi prema sucima.

Nakon što su suci izašli i stigli do svog vozila, primijetili su da su im nepoznate osobe, na parkiralištu u ulici Joakima Rakovca, razrezale tri gume na vozilu Nissan, riječke registarske oznake. Protiv 27-godišnjaka i 34-godišnjaka podnosi se optužni prijedlog radi počinjenja prekršaja iz Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima, a policija nastavlja utvrđivati sve okolnosti događaja. (M. SARDELIN)


Podijeli: Facebook Twiter