Sportski trud Grad i Županija nagradili s 25 tisuća kuna

Prijem za zlatnu Mikelu (B. P.)
Prijem za zlatnu Mikelu (B. P.)

Istarski župan Valter Flego i pulski gradonačelnik Boris Miletić upriličili su u četvrtak u sjedištu Istarske županije prijem za atletičarku Mikelu Ristoski, osvajačicu zlatne medalje na  paraolimpijskim igrama u Rio de Janeiru. Župan Flego uputio joj je iskrene čestitke i zahvale rekavši kako je na nju ponosna cijela Istra te kako su svi vjerovali u nju i u to da će ostvariti odlične rezultate.

Neprocjenjivi uspjeh

- Ovo nije slučajnost, ovaj je uspjeh plod velikog rada, truda ali i talenta. Ovu si pobjedu ti zaslužila, poručio je Flego rekavši kako je zlatna medalja "škalin više" te vjeruje da će na tom škalinu ostati još dugo vremena.

Čestitkama se pridružio i gradonačelnik Boris Miletić

rekavši da je ponosan na činjenicu što u gradu od 60-ak tisuća žitelja živi puno kvalitetnih ljudi u svim područjima, pa tako i u sportu, a imati jednu olimpijsku pobjednicu je neprocjenjivo. Najviše ga veseli, kako je naveo, što je njezin rezultat uzor drugim mladim ljudima i poticaj da žive zdravo i bave se sportom.

Ponos svog kluba

Također, gradonačelnik je napomenuo da mu je zadovoljstvo što Pula puno ulaže u sportske objekte, posebno se osvrnuvši na uređenu atletsku stazu na Verudi. Mikeli je čestitao i predsjednik Saveza sportova Istarske županije Anton Peruško podsjetivši kako ovakvog uspjeha ne bi bilo bez njezina trenera Danijela Temina te kako je ona ponos svog kluba, svih sportaša i sportskih djelatnika, Grada i Županije.

Kako bi nagradili Mikelin trud župan i gradonačelnik odlučili su joj, osim prigodnog dara, pokloniti i 25 tisuća kuna. Ona se pak na svemu zahvalila skromno rekavši kako je "sretna i zadovoljna" uspjehom kojeg je postigla, a za koji se pripremala i trenirala svaki dan. I ona se svima zahvalila na potpori koju joj pružaju, a posebno svome treneru. (B. PETROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter