Sportski kamp na Marsovom polju

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U pulskom nogometnom prvoligašu NK Istri 1961 postoji jasna vizija za razvoj kluba, što potvrduje novi projekt vecinskog vlasnika i predsjednika kluba, Rusa s hrvatskom putovnicom Mihaila Šceglova. Vec se u javnosti spominjalo da je NK Istra 1961 zainteresirana za površinu bivšeg vojnog poligona na kraju Marsovog polja nadomak obilaznice, a sada je to definitivno potvrdeno.

Šceglov vec ima pripremljen elaborat i idejno rješenje za izgradnju nogometnog kampa s dva terena i objekta s popratnim sadržajima. Klub je pripremio kompletnu dokumentaciju kako bi s konkretnim adutima u ruci zatražio realizaciju sportskog kampa "Marsovo polje": svojevrsni "Istranello" po uzoru na "Milanello", kamp svjetskog velikana Milana.

- Želja je da klub izgradi pravi profesionalni nogometni kamp koji je potreban za daljnji razvoj kluba. U prvoj fazi gradila bi se dva terena s rasvjetom, u drugoj objekt s pripadajucim sadržajima. Procjenjuje se da bi ukupna investicija iznosila 3,873 milijuna eura. Projekt je trenutno u gradskoj upravi u fazi ishodovanja lokacijske dozvole. Dakle, sve je na Gradu Puli i državi, koja ce po ishodovanju lokacijske dozvole odluciti hoce li površinu dati u dugogodišnju koncesiju. Želja nam je da to bude na 30-35 godina, rekao je Mihail Šceglov.

Usput bi se otvorila mogucnost da u Pulu na pripreme dolaze klubovi iz inozemstva.

U drugoj fazi bi se uz jedan od terena izgradio dvoetažni objekt u kojem bi se nalazile svlacionice, sauna, teretana, fitness dvorana i ekonomat, dok bi na katu bile sobe za igrace, restoran, dvorana za sastanke momcadi i drugo.

Da je bivši vojni poligon idealna lokacija, dokazuje i to što je u sklopu podrucja koje Grad Pula predvida kao sportsko-rekreativnu zonu, a upravo je Grad podržavanjem kod državnih institucija znacajno ubrzao realizaciju projekta. (G. ROJNIC, snimio M. ANGELINI)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU OD CETVRTKA.


Podijeli: Facebook Twiter