Sportski duh obuzeo cijeli Vodnjan

Cross po gradskim ulicama
Cross po gradskim ulicama

Na ovogodišnjem 3. Festivalu sporta u Vodnjanu sudjelovalo je više od 200 natjecatelja s područja Vodnjana koji su na raznim lokacijama u gradu prikazali svoje sportske vještine. Festivalom kojeg organizira Sportska zajednica Grada Vodnjana pod pokroviteljstvom Grada Vodnjana, željelo se ukazati na značaj i potrebu uvođenja tjelesne aktivnosti i zdrave prehrane u svakodnevnom životu osoba svake životne dobi. Poruka za sve sudionike bila je: "Uključite se i vi, i učinite nešto dobro za svoje zdravlje i tijelo"!

Bogat program

Festival je ove godine ponudio bogat program koji se odvijao na Narodnom trgu i na gradskim sportskim terenima. Svečano otvorenje bilo je popraćeno puštanjem golubova, nakon čega je uslijedio pokazni trening za one najmlađe, pod vodstvom Dječjeg sportskog društva "Kockice", koje je također zaduženo za organizaciju mini cross utrke "Ulicama grada" dugačke 500 metara.

Osim utrke za najmlađe, na programu je bila i pet kilometara duga cross utrka "Ulicama grada", a svi su natjecatelji na poklon dobili festivalske majice, dok su za one najbolje organizatori pripremili sponzorske nagrade, maslinovo ulje Meloto, Brist Oil i vina Babos.

Na teniskim terenima održao se i tenis turnir za parove, dok je vodnjanski Ronilački klub "Loligo" prezentirao takozvani discovery diving program na novoj plaži u Barbarigi. U sklopu festivala, predstavile su se brojne udruge i klubovi koje su dio Sportskog saveza Grada Vodnjana, poput MK Calderiva, KBK Trojan i Taekwon do klub Vodnjan, a zaigrali su se turniri u šahu, boćanju, pljočkanju, street basketu, odbojci i nogometu. Kako je za zdrav život osim tjelovježbe, nužna i zdrava prehrana odnosno fizičko a samim time i psihičko zdravlje, posjetitelji su imali priliku sudjelovati na besplatnoj radionici pod vodstvom Ingrid Kalčić i Kristine Bulešić pod nazivom "Ho'oponopono druženje i zdrav način života" koja se održala u prostorijama Zajednice Talijana. Nakon natjecateljskog dijela, fešta se nastavila gledanjem utakmice Italija-Njemačka na vodnjanskoj placi.

Osim druženja i promicanja sportskog duha, ovaj festival imao je i natjecateljski karakter. Tako su u nogometnom turniru prvo mjesto osvojili NK Peroj, drugi su bili NK Fažana, a treći NK Vodnjan. U košarci je u starijoj ekipi pobjedu slavila ekipa "Nozi", drugi su bilo "Kiseli", a treći ekipa "Pan". Pobjednička mlađa košarkaška ekipa su "VCS", druga je bila ekipa "Mikrofon", a treća "Picerija Filipo". Prvo mjesto u ženskoj odbojci osvojila je ekipa "Snaga" Vodnjan. U boćama su prvi bili Danijel Radulovich i Luciano Dollar, drugi su Alen Rojnić i Dino Kutić, dok je treće mjesto pripalo Denisu Peršiću i Zlatku Živoliću. Što se tiče tenisa, u dječjim parovima najbolji su bili Robi i Ivo Mišan, a kod odraslih su pobjedu odnijeli Malčić G. i Malčić Ž.

Najbolje ekipe

Najbolja pljočkarska ekipa bili su Dino Živolić, Bepo Tomišić i Guerino Radešić, dok su kod žena najbolje bile Valdina Putina, Mirela Toffetti i Nives Rojnić. Najboljim mlađim šahistima su proglašeni Niko Peruško, Ivo Pahljina i Ivo Purini, dok su od odraslih najbolji bili Josip Bulić, Renato Licardo i Roberto Jurman.

U mini crossu najbolji su bili Leni Vinčić, Ivan Mošnja i Sebastijan Buić, a kod žena slavile su Elmira Punušković, Sara Aljić i Selma Punušković. U crossu za odrasle pobijedili su Goran Modrušan, Christian Gallo i Marino Šarić, a u ženskoj kategoriji najbolje bile Ivana Baretić i Marta Macan. (Danijela BAŠIĆ-PALKOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter