Sportski dan pulskih mališana

Zagrijavanje prije početka poligona
Zagrijavanje prije početka poligona

Stotine djece i mladih sudjelovale su na sportskoj manifestaciji u pulskom Domu sportova Mate Parlov "Plesom i pokretom do zdravlja" koju su, u povodu Dana Istarske županije, organizirali Udruga ravnatelja privatnih vrtića i Studentska sportska udruga Politehnike Pula.

- Cilj manifestacije je promovirati i usaditi zdrav način života odmalena. Sve to, naravno, kroz primjerene sadržaje i igru, a upravo je to ono što smo učinili kroz manifestaciju "Plesom i pokretom do zdravlja", rekla je predsjednica udruge ravnatelja Vlasta Jedinak.

Naglasila je također da manifestacija djecu uči timskom radu jer u današnje natjecateljsko doba, kada je najvažnije biti prvi, važnost zajedništva je itekako poželjna. I da su doista prihvatili timski rad i zajedništvo, djeca vrtića Dobrilići, Dado, Titti, Šiljo, Cipelići, Ribice, Dugin svijet, Oblutak, Maslačak, More, Pingvini i Snoopy pokazala su već na početku manifestacije kada su zajedno zaplesala balun i zaslužila velik pljesak

Uslijedilo je ono čemu su se najviše radovali - sport. Za tu je priliku u dvorani postavljen poligon na kojem su vrtićarci pokazali svoje sportske vještine. Poligon se sastojao od preskakanja prepreka, prolaska kroz tunel, povlačenja po klupi, preskakanja vijače, prolaska kroz kolutove te kotrljanja po strunjačama. Poligon su svladavali svi zajedno, i to na način da su se na svakoj vježbi zadržali oko dvije minute, nakon čega je uslijedila izmjena.

Poligon su svi uspješno odradili te ponovno zaslužili velik pljesak jer, trebalo je snage i izdržljivosti. U zasluženom odmoru "uskočili" su učenici i studenti te sportski klubovi koji su mališanima prezentirali određene sportove, poput košarke, odbojke te taekwon doa, a predstavili su se i državni prvaci u graničaru iz OŠ Kaštanjer. Manifestacija je završena smijehom i zajedničkim plesom "Volim se gibat' gibat'". (Piše Nera SOFTIĆ; snimio Manuel ANGELINI)


Podijeli: Facebook Twiter