Sportski Buzet priželjkuje novu dvoranu

(G. Č. Š.)
(G. Č. Š.)

Brojnost i uspješnost buzetskih sportaša i ljubitelja sporta karakteristika je buzetske sportske scene, moglo se čuti na redovnoj skupštini Zajednice sportskih udruga Grada Buzeta. Izvještaje o jednogodišnjem radu Zajednice kao i klubova članova, te njihove planove predstavila je predsjednica Zajednice Vilma Jeletić.

U 22 buzetske udruge, samo Zajednica boćarskih klubova ima 13 boćarskih klubova, djeluje više od tisuću članova dok se oko osamsto sportaša natječe u raznim sportovima i kategorijama. Prošle se godine u Buzetu održalo više od 300 prvenstvenih utakmica, utrka ili turnira. Održao se po prvi puta i Buzet Active. Čak šestotinjak sportaša uključilo se u ovu jednodnevnu rujansku sportsku manifestaciju koja je u sklopu obilježavanja Subotine i gradskog praznika te Europskog tjedna sporta organizirana u Mašimovoj škuji i na raznim sportskim terenima.

Buzećanka Korina Zugan, članica Kickboxing kluba Fighter iz Buzeta sudjelovala je na Svjetskom prvenstvu u Dublinu kao članica hrvatske reprezentacije u disciplini light contact u uzrastu juniorki do 60 kilograma. Oliver Lusić ( Rukometni klub Buzet ) je sa reprezentacijom Hrvatske gluhonijemih, bio prvak Evrope. Mladen Jurada je bio član reprezentacije u streljaštvu osoba sa invaliditetom.

Osim reprezentativaca sportski je Buzet imao državnih prvaka u automobilizmu, enduru, motocrossu i streljaštvu. U rad klubova uloženo je puno entuzijazma, odricanja i vlastitih novaca. Zahvala za to ide i roditeljima, trenerima, sponzorima, Gradu Buzetu i svima drugima bez kojih se buzetski sport ne bi mogao tako uspješno razvijati. Buzet je 2016. godine proglašen za Europski grad sporta, a sportskom masovnošću i uspjesima zasigurno je to i zaslužio.

Obrazlažući financijski plan za ovu godinu tajnik Zajednice Mario Sirotić istaknuo je da je predviđeno 1,125 milijuna kuna prihoda, ujedno je obrazložio bodove i predviđena sredstva koja će klubovi dobivati tijekom ove godine, što je jednoglasno prihvaćeno.

Predstavnici klubova koji koriste Sportsku dvoranu rekli su, prenio je Sirotić, da je postojeća postala pretijesna i da bi se trebalo što prije razmišljati o izgradnje nove. Smatraju da bi to bio jedan od važnih preduvjeta za još veću masovnost i kvalitetan rad u sportu. U novu godinu buzetski sportaši krenuli su tako sa "starom" željom jer izgradnja nove multifunkcionalne sportske dvorane, na skupštini Zajednice sportskih udruga Buzeta predlagana je i predlani. (G. ČALIĆ ŠVERKO)

 

 


Podijeli: Facebook Twiter