Sportske igre mladih stižu u Istru

(G. ČALIĆ ŠVERKO)
(G. ČALIĆ ŠVERKO)

U Istru ovog tjedna stižu Sportske igre mladih koje promiču način života temeljen na razumijevanju, prijateljstvu, solidarnosti i fair-playu i najveća su amaterska manifestacija po broju natjecatelja u Europi. Otvaranje Sportskih igara mladih za Buzet održat će se sutra, s početkom u 12 sati, ispred Sportske dvorane, a za Umag u četvrtak, 7. u 11 sati na Trgu slobode. Svečanosti otvaranja Turneje radosti, u kojoj će sudjelovati i gradonačelnici Buzeta i Umaga, obilježiti će paljenje plamena Sportskih igara mladih.

Nakon svečanog otvaranja održat će se Turneja radosti Sportskih igara mladih - natjecanja u nogometu 3 na 3 – Coca-cola CUP, potezanju užeta, tehniciranju loptom, a bit će upriličene i razne igre iznenađenja za djecu i odrasle.

U službenom djelu djeca će započeti s natjecanjima u graničaru i atletici. Završetak događanja u Umagu obilježit će i veliki koncert Prljavog kazališta, koji će se održati na Trgu slobode u četvrtak od 20 sati.

Sportske igre mladih su jedna od najmasovnijih sportskih manifestacija u ovom dijelu Europe koja pruža priliku djeci osnovnih i srednjih škola da od travnja do kolovoza sudjeluju u vrhunsko organiziranim natjecanjima u 10 sportova (mali nogomet, ulična košarka, rukomet, odbojka, tenis, stolni tenis, odbojka na pijesku, šah, graničar i atletika). Natjecanja su podijeljena na tri razine: gradska/županijska natjecanja, državna završnica te međunarodno finale.(G. ČALIĆ ŠVERKO)


Podijeli: Facebook Twiter