Sportske igre mladih počinju u Istri

Mali nogometaši natjecat će se na gradskim trgovima (N. LAZAREVIĆ/arhiva)
Mali nogometaši natjecat će se na gradskim trgovima (N. LAZAREVIĆ/arhiva)

Istarski gradovi bit će pozornica za veliku uvertiru u Sportske igre mladih (SIM) u Splitu - najveću sportsku amatersku priredbu u ovom dijelu Europe. Velika sportsko-zabavna manifestacija za djecu od 12 do 15 godina počinje 16. travnja u Buzetu, nastavlja se u Pazinu, Umagu, Poreču i Puli, a sve na gradskim trgovima s početkom u 12 sati. Osim malih nogometaša, na svoje će doći i svi koji vole graničar, a najbolji će otputovati direktno na završnicu u Split.

- S obzirom na sjajnu podršku lokalnih zajednica, ovo veliko zagrijavanje počinjemo upravo u Istri, ističe Izvršni direktor SIM-a Tihomir Gudić.

Nakon Istre turniri će se tijekom travnja i svibnja održati u još 20-ak hrvatskih gradova. Djeca i mladi u svim županijama besplatno sudjeluju u natjecanjima u malom nogometu, uličnoj košarci, rukometu, odbojci, tenisu, stolnom tenisu, odbojci na pijesku, badmintonu, šahu i onim najmlađima omiljenom graničaru.

Svi koji izbore nastup na završnici u Splitu ostvaruju i mogućnost besplatnog ljetovanja. Time je djeci, osim natjecanja, omogućeno i besplatno mini ljetovanje u samom srcu sezone jer je završnica SIM-a koncipirana tako da djeci i njihovim voditeljima ostaje dovoljno vremena za kupanje i zabavu.

- U 2012. godini tijekom ljetnih školskih praznika okupili smo rekordna 83.374 osnovnoškolca i srednjoškolca iz čitave Hrvatske koji su se natjecali u deset sportova, a pod visokim pokroviteljstvom Vlade RH, Međunarodnog olimpijskog odbora i Svjetske nogometne federacije, kaže Gudić. (pišu T. BILIĆ, T. KOCIJANČIĆ, G. ČALIĆ ŠVERKO, D. ŠIŠOVIĆ)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter