Sportaši na modnoj pisti za Mašu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U caffe baru Moj club održana je hvalevrijedna humanitarna akcija u kojoj su pulski sportaši i sportašice modnom revijom odlucili pomoci Maši Srdic, 17-godišnjoj pulskoj odbojkašici koja je prije gotovo godinu dana oboljela od teškog oblika leukemije.

Nakon njezinih prijatelja iz Gimnazije, glazbenika i pulskih malonogometaša, svoj su doprinos humanitarnim akcijama za Mašu dali igraci "Istre 1961", odbojkašice "OTP banke" i rukometaši "Arene Jadrograd", koji su za ovu prigodu sportske terene zamijenili modnom pistom.

Oni su nosili reviju nove linije sportskih odijela Tsunami, koje kreira pulska dizajnerica Anja Stehlik. Odijela koja su pulski sportaši nosili mogu se naruciti, a dio prihoda od njihove prodaje ici ce za pomoc Maši, kaže Anja Stehlik.



Modni brend Tsunami osnovan je 2003. godine, a prodaja je pocela prije dvije godine. Radi se o elegantnim sportskim odijelima od pamuka, kepera i satena, no osim kvalitetnog dizajna, ova odijela imaju još jednu posebnost.

- Tsunami odijela su personalizirana, što znaci da mušterija može doci s odredenom slikom ili fotografijom koju mi onda možemo otisnuti na odijelo. Takoder, odijela su na neki nacin povezana sa surferskim lifestyleom. Naime, daske za surfanje jednim su dijelom izradene od karbona pa smo odlucili uzeti tu tvar i oblikovati je u dugmad. Karbon neki nazivaju i metaloplastikom, jer je lagan kao plastika, a ima cvrstocu metala. Takoder, kao materijal koristimo i lycru, da odijela ne bi bila neugodna vec rastezljiva te da bi zadržavala toplinu tijela, što omogucava da se osoba lakše krece i ne znoji. Važno je i to što sve proizvodimo iskljucivo u Hrvatskoj, objašnjava Anja Stehlik, koja je uz poslovne suradnike Dragana Blažica i Ivana Spadu te uz Fitness studio Brešcic bila i organizatorica humanitarne akcije.



Osim muških odijela, na humanitarnoj reviji predstavljen je i novitet brenda Tsunami – žensko odijelo, koje je nosila odbojkašica "OTP banke" Marina Jahn i pokazala da se odlicno snalazi u ulozi manekenke. Izlasci nogometaša i rukometaša na pistu bili su popraceni pljeskom i glasnim odobravanjem brojnih znatiželjnika i prijatelja, koji su na ovaj nacin Maši dali i moralnu podršku, s ciljem da se što prije oporavi.

Maši je na Badnjak presadena koštana srž u zagrebackom Rebru. Srž je donirala njezina mlada sestra Kaja, a po trenutnim informacijama oporavak ide sporo, ali vrlo dobro.

Valja napomenuti da svi oni koji žele kupiti Tsunami odijelo i na taj nacin pomoci Maši, mogu posjetiti poslovnicu brenda u pulskoj "roza zgradi" ili web-adresu www.surf.hr, na kojoj ce ubrzo poceti online prodaja.


Podijeli: Facebook Twiter