Sport, zabava i kultura na Campanožu


Urbanistički plan uređenja zone zabavnog centra i letjelišta Campanož donesen je na posljednjoj sjednici medulinskog vijeća. Zona je podijeljena na četiri cjeline od čega dvije čine noćni i dnevni zabavni centar, a ostatak su letjelište s pistom i centralnom zgradom te padobranski centar i komercijalni dio letjelišta. Noćni zabavni centar predviđa područje za koncerte i multimedijalni centar, a u dnevnom se planira aquapark, family park, adrenalinski park i golf akademija. Postojeće građevine stancije Marinoni i zgrade Agroprodukta čine neovisne cjeline ugostiteljsko turističke namjene.

Multimedijalni centar predviđa diskoteke, klubove, kazališta, kino, barove, dvoranu, a proteže se na 4,31 hektar. Dvorana će se namijeniti za koncerte, ali i razna sportska natjecanja, kongrese, sajmove… Područje za koncerte ima površinu 4,1 hektara i može primiti 20 tisuća ljudi. Izvan termina koncerata područje će se moći koristiti u sportske rekreativne svrhe i za sajmove.

Središnji dio zabavnog dnevnog parka čini akvapark s dva tobogana, bazenom s valovima i rijekom, bazenima za djecu s dvorcem i dinosaurima, adrenalinskim bazenom za mlade, relaks zonom, svlačionicama, restoranom, barom… Family park namijenjen je najmlađima, a sadrži trampoline, vlakiće, tematska igrališta, napuhane atrakcije i drugo. Adrenaline park namijenjen je mladima i odraslima i za paintball, bike trial stazu, sportsko penjanje… Golf područje zauzima 3,6 hektara i kombinirano je vježbalište sa driving rangeom i više putting green vježbališta.

Područje sa zapadne strane ceste Pomer-Peličeti predviđa se kao privremeno parkiralište za velika događanja u sklopu zone za koncerte i zabavnog centra. Za ugostiteljsko-turističku namjenu planiraju se dvije javne parking površine kapaciteta do 300 parkirnih mjesta i jedna manja uz sportsko letjelište za 20 parkirnih mjesta. (T. GRBIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter