Sporna oporuka: Dala imovinu njegovateljici

Obitelj Milanović ispred obiteljske kuće (snimio D. MEMEDOVIĆ)
Obitelj Milanović ispred obiteljske kuće (snimio D. MEMEDOVIĆ)

Nedavno smo objavili šokantnu priču o osobi s invaliditetom, 52-godišnjoj Nevenki M. iz Premanture, o kojoj je brigu nakon smrti njezine majke preuzela njena sumještanka Milena Žalac. Ubrzo zatim Nevenka je prekinula svaki kontakt s rodbinom te prodala u bescjenje cijelu svoju imovinu.

No, javila nam se još jedna obitelj iz Premanture, Igor i Kristina Milanović te njihova majka Vesna Nedić, koji su ostali iznenađeni kada su uvidjeli da je ista gospođa Milena Žalac, koja je s Nevenkom potpisala ugovor o doživotnom uzdržavanju, to isto pokušala i s njihovom bakom, sada već pokojnom Dragicom Milanović. Međutim, na Općinskom sudu u Puli zatraženo je psihijatrijsko vještačenje koje je pokazalo da 88-godišnja starica pokazuje evidentne znakove senilne demencije, čime je odbijen prijedlog Žalac za ovjeru ugovora o uzdržavanju. Međutim, nakon smrti njihove bake pojavljuje se oporuka u kojoj piše da se obiteljska kuća Milanović, umjesto zakonitim nasljednicima, unucima, daje u vlasništvo - Mileni Žalac.

Ono što upada u oči je datum sastavljanja oporuke - 7. lipnja 2012., a što je apsurdno budući da je Milanović umrla 20. ožujka. Zbog nečitkog rukopisa moglo bi se pretpostaviti da piše 7. veljače, no tada se postavlja pitanje kako je oporuku uspjela napisati svega četiri dana nakon što je otpuštena iz bolnice s teškom dijagnozom senilne demencije.

Milena Žalac nam je u razgovoru mobitelom kazala da sve što piše nije istina, da se ona o tim osobama brine za razliku od obitelji te da joj je odvjetnik savjetovao da ne razgovara s novinarima. (Maša JERIN)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U DANAŠNJEM TISKANOM IZDANJU

 

 


Podijeli: Facebook Twiter