Šporkulja na djelu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Postoji li bolji nacin da se iskoriste nadolazeci suncani dani od uživanja u šetnji prirodom? Uskoro ce poceti i sezona šparuga, a sezona šporkulja nikako da prestane.

Necija bahatost i lijenost narušila je okoliš nedaleko od Orihi. Uz samu cestu koja to mjesto spaja s Bokordicima, netko je odložio gradevinski materijal, kauc, staro željezo i drugo smece. Buduci da opcina Barban nema komunalnog redara, ovakav se nemar dojavljuje opcinskim referentima pa smo kontaktirali Milija Bulica.

- Na podrucju opcine Barban cetiri mjesna groblja imaju baje, no ne postoji na odredenom mjestu kontejner za krupni otpad. Zato se u dogovoru s mjesnim odborima nekoliko puta godišnje ili prema potrebi organizira prikupljanje i odvoz takvog otpada na za to predvidena mjesta. Naši mjesni odbori i sami organiziraju radne akcije uredenja okoliša, što se itekako vidi na terenu jer cete rijetko gdje naici na smece, kaže Bulic.

Napominje da se ponekad ipak dogodi da netko baci ljagu na sav taj trud i svoj krupni otpad odloži negdje usput te se to odveze tek po necijoj dojavi. Zato nam je obecao da ce i smece koje smo uocili vrlo brzo biti uklonjeno.


Podijeli: Facebook Twiter