Sporazum o zaštiti i spašavanju

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Predstavnici Županije, Ronilackog saveza Istre, Gorske službe spašavanja, Speleološkog saveza i istarske podružnice Hrvatskog Crvenog križa potpisali su sporazum o zajednickom interesu za djelovanje zaštite i spašavanja na podrucju Istarske županije.

Voditelj Službe zaštite i spašavanja Denis Stipanov rekao je da su sigurnost i zaštita primarni interes te da je, uz namjenski organizirane službe i operativne snage zaštite i spašavanja, izuzetno znacajan doprinos cetiri udruge koje su se ukljucile u sporazum. Po njegovim rijecima, preventivna priprema i pravovremene mjere zaštite i spašavanja cuvaju živote i okoliš, umanjuju nastale posljedice, a cjelokupan sustav zaštite i spašavanja na taj nacin postaje još ucinkovitiji.

Dožupan Vedran Grubišic veli da je za realizaciju plana rada županijskog Stožera za pripremu protupožarne sezone ove godine predvideno 3,7 milijuna kuna, od cega je 595 tisuca kuna osigurala Županija, dok su ostatak sredstava osigurali istarski gradovi i opcine.

Lani je zabilježeno 2.411 intervencija na gašenju požara, spašavanju ljudi i imovine, što je u odnosu na 2008. povecanje od dva posto.


Podijeli: Facebook Twiter