Sporazum o zajedničkom nastupu HSLS-a, HNS-a i HSU-a za Gradsko vijeće Rovinja

Potpisan sporazum HSLS-a, HNS-a i umirovljenika za Gradsko vijeće Rovinja (N. O. R.)
Potpisan sporazum HSLS-a, HNS-a i umirovljenika za Gradsko vijeće Rovinja (N. O. R.)

Predstavnici triju parlamentarnih stranaka HSLS-a, HNS-a i HSU-a, odnosno njihovih podružnica u Rovinju, danas su potpisali Sporazum o zajedničkom nastupu na lokalnim izborima za Gradsko vijeće Rovinja. U ime HSLS-a to je učinio Tomislav Sošić, HNS-a Blanka Sinčić Pulić te HSU-a, Erika Bajagić.

- Riječ je o prvoj koaliciji triju stranaka koje su se pronašle u programu i koje zastupaju identične ili veoma slične ciljeve, rekao je predsjednik rovinjskih HSLS-ovaca Tomislav Sošić, dok je Sinčić Pucić, navela neke od ciljeva za što će se koalicija, ukoliko uđe u Gradsko vijeće, zalagati.

- Prvenstveno, u Gradskom vijeću želimo potaknuti promjene koje se tiču kako naših mladih, koji iz Rovinja odlaze "trbuhom za kruhom", ili zbog neimanja mogućnosti zaposlenja ostaju u gradovima gdje su studirali. Zalagat ćemo se i za nastavak gradnje POS-ovih stanova koji su se pokazali dobrim projektom, odnosno za mogućnost modela lizinga. Cilj nam je i osiguravanje prostora za mlade ljude, ili centra koji će u sebi objedinit sve ono što mlade obitelji nemaju- od prostora u kojem će najmlađi imati poslijepodnevni vrtić (ili čuvaonicu) do kluba u kojem će boraviti i družiti se, pojasnila je Sinčić Pulić, dodavši i da će otvaranjem takvog centra na svoje doći i "zlatna" generacija koja se danas i previše koristi kao "baka-servis".

Također, kako je istaknuto ova se koalicija stvara  ne samo zbog istovjetnih ciljeva, već je to i jedan od načina da se pokaže kako je suradnja ne samo potrebna, već i moguća ali i da građani Rovinja shvate važnost, ali i dužnost gradskog vijećnika.

- Biti članom Gradskog vijeća i dobiti mogućnost zastupanja svih građana, ne znači samo aktivno i požrtvovno političko djelovanje već i ono ljudsko. Upravo, novim i stručnim ljudima, željnim kvalitetnih promjena u društvu, želimo skinuti stereotip i o tome da Gradsko vijeće ne može ništa promijeniti. Upravo suprotno, želimo svojim primjerom pokazati da se glas svakog vijećnika mora uvažiti, ali i da se isto tako prije toga i mora čuti u gradskoj vijećnici Rovinja, pojasnila je Blanka Sinčić Pulić, ispred rovinjske podružnice Hrvatske narodne stranke, dok je ispred HSU-a, Erika Bajagić ustvrdila i da je Rovinj bogat grad, koji po njenom mišljenju, svim svojim stanovnicima pruža premalo. (Nina ORLOVIĆ RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter