Spor Fažane i Bi Villagea

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Opcina Fažana poslala je prijavu gradevinskoj inspekciji da se iz kampa Bi Village uklone mobilne kucice, popularni "mobil homeovi", jer su postavljeni bez gradevinske i lokacijske dozvole.

Vlasnik kampa, tvrtka Industrial Projects obitelji Biasuzzi, tvrdi da za njih nije potrebno imati gradevinske dozvole jer se radi o pokretnoj imovini.

Tim bi se potezom uklonilo 175 mobilnih kucica ciji su kapaciteti za ovu sezonu vec popunjeni. Ako se to dogodi, kamp, ali i citava opcina, izgubili bi poprilican broj nocenja buduci da mogu primiti oko tisucu gostiju.

- Kamp Bi Village još je prije godinu dana dobio od gradevinske inspekcije nalog da ukloni mobilne kucice jer su postavljene bez odgovarajucih dozvola i to u zoni rekreacije prema našem prostornom planu, kaže fažanska nacelnica Ada Damjanac, koja je ujedno i predsjednica Turisticke zajednice Fažane. Dodaje da je postavljanje ovakvih objekata dovelo do velikog povecanja kapaciteta unutar kampa mimo prostornog plana opcine.



- Na osnovi povecanja tih kapaciteta tražili smo da se izmijeni ugovor o zakupu zemljišta u kampu koji je u vlasništvu Opcine i da se poveca cijena najma... Zbog povecanja kapaciteta dolazi do opterecenja citave javne infrastrukture u koju mi moramo ulagati, tvrdi nacelnica.

- Mi smo za dogovor i tražimo od njih korektnu suradnju, a ne da na našem zemljištu basnoslovno zaraduju, a da Opcina od toga nema ništa, veli Damjanac.

S druge strane, punomocnik talijanskih vlasnika Mladen Kancelar smatra da Opcina nema nikakvog prava tražiti povecanje cijene zakupa zemljišta i da je u samoj špici sezone dozvoljeno prekoracenje kapaciteta do 20 posto. (B. BAN)

VIŠE PROCITAJTE U TISKANOM IZDANJU OD CETVRTKA.


Podijeli: Facebook Twiter