Sponza: Naglasak smo stavili na rad

S predstavljanja liste IDS-a za Gradsko vijeće Rovinja (N. O. RADIĆ)
S predstavljanja liste IDS-a za Gradsko vijeće Rovinja (N. O. RADIĆ)

Aktualni gradonačelnik Rovinja Giovanni Sponza na današnjoj je konferenciji za novinare predstavio 17 kandidata s liste IDS-a za Gradsko vijeće Rovinja, koju i predvodi. Osvrnuvši se na protekle četiri godine istaknuo je da su bile posebno zahtjevne jer je trebalo znati s manje novca održati postignute standarde, ali i iznaći sredstva za nove investicije kao i socijalni program te pomoć onima kojima je ona najpotrebnija.

- Lista IDS-a kojom se predstavljamo ogledni je primjer programa koji ide u kontinuitetu sustava koji funkcionira. Svjesni situacije glavni smo naglasak stavili na rad i pripremili čitav niz strateških aktivnosti koje bi u sljedeće četiri godine trebale dati snažan impuls razvoju obrtništva i poduzetništva u našem gradu, rekao je Sponza. Izdvojio je najvažnije projekte iz programa - opremanje poduzetničke zone Gripole-Spine, izgradnja kanalizacijske i plinovodne mreže u svim dijelovima grada, nadogradnju doma za starije, obnavljanje kazališta Gandusio, proširenje južne luke, očuvanje rovinjske park-šume Zlatni rt te razvoj bolnice "Dr. Martin Horvat".

- Na našoj je listi 80 posto kandidata visoko obrazovano i 40 posto je žena. Sve ih odlikuju demokratske i političke vrijednosti, i spremni su svoje vrline valorizirati u korist svojih sugrađana, rekao je Sponza.

Predstavio je i  kandidate za zamjenika gradonačelnika - Marina Budicina, povjesničara po struci, te Williama Uljanića, diplomiranog agronoma.

Predstavljanju liste IDS-a za Rovinj prisustvovao je i kandidat za župana Valter Flego te njegova zamjenica Viviana Benussi, koji su "kao dobar i kompetentan tim obećali da će zajedno, zbog svojih širokih svjetonazora, na odgovoran način zastupati interese Istre". (N. O. RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter