Sponza gradski portal koristi za obracune

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Rovinjska Ladonja se na presici osvrnula na opetovane kritike gradonacelnika Giovannija Sponze na prethodnu presicu na kojoj su kritizirali smanjenje socijalnog programa za umirovljenike. Za predsjednika rovinjske Ladonje Ivu Uccija Miletica i nadalje je nerazumno da se povecava stavka za praznicko kicenje Rovinja na 230 tisuca kuna, a da se ne daju uobicajeni paketi umirovljenicima. Ladonja i dalje smatra da Grad nedovoljno suraduje s gospodarskim subjektima Rovinja.

- Nekorektan je i nepošten nacin na koji gradonacelnik koristi i privatizira portal Grada radi obracuna s našim vijecnikom Raoulom Privileggiom, a da pritom prozvani nema mogucnost iznijeti svoje stavove na istim stranicama koje se financiraju iz gradskog proracuna. Službene stranice ne bi se smjele koristiti za takve objede, vec za informiranje gradana, smatra Miletic.

On je porucio Sponzi da u 2011., umjesto nekorektnog obracuna s oporbom, povede više racuna o mogucem nepotizmu kao kriteriju za zapošljavanje u gradskoj upravi i poduzecima u vlasništvu Grada. Bolje bi mu bilo i da se sa svojim glasovitim timom pozabavi transparentnim radom uprave i poduzeca, a posebno da objasni cinjenicu da vecinom isti ljudi i poduzeca dobivaju poslove i beneficije.

- Od gradonacelnika i njegovih suradnika ocekujemo da prestanu vrijedati i zastrašivati vijecnike koji ne dijele njihovo mišljenje. Na uvrede i prozivke koje upucuju neistomišljenicima uvijek cemo reagirati, kaže Miletic.

Da bi i gradani Rovinja dobili uvid u rad Gradskog vijeca, radi transparentnosti i demokratizacije, Ladonja ce zatražiti da se osiguraju sredstva za direktan prijenos sjednica preko gradskog radija. Miletic smatra da ce tako gradani moci osjetiti ozracje koja vlada na sjednicama, a koje proizlazi iz netolerancije i nekriticne zasljepljenosti te direktnih i indirektnih prijetnji koje vlast upucuje oporbenim vijecnicima.

Miletic je zakljucio da je krajnje vrijeme da vlast shvati da je izabrana kao servis gradana, a ne kao njihova savjest i mozak.

Igor Kizem obavijestio je umirovljenike da se Ladonja ukljucila u akciju prikupljanja sto blagdanskih paketa za najugroženije obitelji. Paketi ce se dodjeljivati u sklopu prigodnog programa Radio Rovinja do 23. prosinca od 11 do 12 sati, a preuzimat ce se u prostorijama Ladonje na Štangi u cetvrtak od 17.30 do 21 sat.

- "Tko laže taj i krade", rijeci su kojima je gradonacelnik Sponza napao inicijativu Ladonje da se nešto poduzme da se standard umirovljenika ne bi smanjio. Ovime želimo pokazati da postoje i drugi nacini djelovanja, bez da se za sve koristi proracunski novac, istaknuo je Kizem.

Po njegovim rijecima, dovoljan je bio poziv rovinjskim poduzetnicima da se za nekoliko dana osiguraju donacije za podjelu paketa umirovljenicima.

- U tom pravcu išla je i inicijativa Privileggia koju je gradonacelnik Sponza ismijao. Kad bi se za praznicke pomoci angažirali rovinjski poduzetnici, artikli bi se nabavljali u pola cijene. Korist bi bila obostrana, ali je gradskim celnicima jednostavnije odriješiti kesu i naruciti pakete u velikim trgovackim centrima, zakljucio je Kizem.


Podijeli: Facebook Twiter