Sponza: Dijalog nema alternative


IDS želi suradnju sa svima i dogovor za bolji život uz hrvatsko-slovensku granicu, kažu u toj stranci nakon poruka Europske komisije da Hrvatska treba prihvatiti presudu arbitražnog suda.

- Poruku Europske komisije sagledavam u širem kontekstu u kojem se danas nalazi Europska unija. EU se danas suočava s Brexitom, s izazovima migracije i borbom protiv terorizma, a najmanje što joj treba su tenzije između dviju susjednih država članica. Stoga, dijalog nema alternative, ističe Giovanni Sponza, glavni tajnik IDS-a i saborski zastupnik u komentaru poruke potpredsjednika Europske komisije o arbitraži između Hrvatske i Slovenije.

Realni problemi

- Misija politike, a time i političara je da svojim djelovanjem doprinese rješavanju problema ljudi, zato dogovori oko granice moraju prvenstveno uzeti u obzir interes građana koji žive u pograničnim područjima. Dakle, ako ima i zrno odgovornosti što s hrvatske, što sa slovenske strane, onda kroz dijalog, visoku razinu samosvijesti i kompetencije moramo tražiti ona rješenja koja idu u obostranu korist. U konačnici, što nam ostaje kad visoku politiku stavimo sa strane? Ostaju nam realni životni problemi i pitanja koja se mogu riješiti jedino suradnjom! Zato ponavljam da dijalog nema alternative, kaže Sponza. (D. GRAKALIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU OD ČETVRTKA


Podijeli: Facebook Twiter