Spomen žrtvama fašizma i komunizma

Sjećanje na žrtve u Poreču (K. F.)
Sjećanje na žrtve u Poreču (K. F.)

Na pulskom Gradskom groblju članovi gradske organizacije HDZ-a obilježili su Europski dan sjećanja na žrtve totalitarnih i autoritarnih režima, koji se obilježava 23. kolovoza.

- Danas smo se okupili da odamo počast žrtvama sustava u kojima smo mi i naši predci živjeli, od talijanskog fašizma do komunizma, među kojima nije bilo razlike. Ideologija komunizma je stvarala žrtve i koristila se zatvorskom torturom. Možemo biti sretni što živimo u slobodi i demokraciji u našoj domovini, za koju su brojni naši prijatelji i bližnji dali život, rekao je predsjednik istarskog HDZ-a Marino Roce.

Među režimskim žrtvama Roce je izdvojio kandidata za sveca Egidija Bulešića, čija se godišnjica rođenja obilježava na današnji dan.

Istim povodom članovi porečkog HDZ-a i nekolicina građama održali su minutu šutnje, položili vijenac i upalili svijeću uz središnji križ na gradskom groblju. - Europa je progovorila Europa pa ni mi ne smijemo šutjeti, rekao je ovom prigidom predsjednik porečkog HDZ-a Filip Stopić.

I predstavnici pazinske gradske organizacije HDZ-a položili su u povodu evropskog dana sjećanja na žrtve totalitarnih i autoritarnih režima vijenac uz središnji križ na gradskom groblju "Moj mir". (A. ŠIMIĆ, K. FLEGAR, M. RIMANIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter