Spomen ploča na Poljani Sergia Blažića - Đosera

(D. ŠTIFANIĆ)
(D. ŠTIFANIĆ)

U Krležinoj ulici na Verudi u srijedu je svečano otkrivena spomen ploča s imenom pulske rock legende Sergia Blažića-Đosera. Dio zelene površine koji od srijede nosi ime "Poljana Sergia Blažića-Đosera" nalazi se upravo preko puta mjesta gdje se nekada nalazila njegova kuća.

Trajna uspomena

Kako je rečeno, u ime organizacijskog odbora i prijatelja Đosera koji su pokrenuli inicijativu da se barem djelić Pule nazove njegovim imenom, ovo je tek maleno hvala za sve ono čime je ova glazbena legenda zadužila naš grad, ali i šire. Malenoj svečanosti pridružili su se, osim nekadašnjih prijatelja i glazbenika, i pulski gradonačelnik Boris Miletić te dogradonačelnica Elena Puh Belci. Tom se prigodom Miletić zahvalio organizacijskom i mjesnom odboru na inicijativi te nadležnom gradskom povjerenstvo što ju je prihvatio rekavši da je i ovo jedan od načina da se sačuva trajna uspomena na ovog velikog glazbenika.

Samu ploču otkrili su Mladen Pucarić, iz Mjesnog odbora Veruda i glazbenik Aki Rahimovski koji se Đosera prisjetio kao velikog i nadarenog glazbenika, pravog humanitarca, glazbenika kojeg su voljeli i još uvijek vole mladi, a nadasve kao iskrenog i dobrog čovjeka te se zahvalio svima što su prigrlili ovu inicijativu da djelić Pule trajno nosi njegovo ime.

Prijem u Gradu

Inače, prije samog otkrivanja spomen-ploče u srijedu je delegacija posjetila i grob ovoga glazbenika na pulskom Gradskom groblju te položila vijence i upalila svijeće, a u popodnevnim satima na rasporedu ovoga dana posvećenog pulskoj glazbenoj legendi najavljen je malonogometni turnir u dvorani doma sportova Mate Parlova, upravo njemu u čast.

Organizatori cijele ideje i prigodne manifestacije su Mjesni odbor Veruda te Đoserovi prijatelji i ambasadori Down sindrom centra Pula Aki Rahimovski, Mladen Vojčić-Tifa i Boran Angelovski. Njih će danas službeno predstavnici grada ugostiti i na prigodnom prijemu u Komunalnoj palači. Tom će im prigodom zamjenica gradonačelnika Pule Elena Puh Belci uručiti zahvalnice i to Akiju Rahimovskom i Mladenu Vojčiću - Tifi za njihov izniman doprinos očuvanju uspomene na lik Sergia Blažića Đosera i humanitarni rad. (B. PETROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter