Spoj kulture i turizma

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na konferenciji za novinare u pulskom hotelu Park Plaza Histria predstavljen je rad ljetnog studija Muzeja suvremene umjetnosti Istre - Museo d'arte contemporanea dell'Istria, koji ce u petak 13. srpnja u 19.30 sati biti inauguriran u novouredenom prostoru u hotelu Palma na Punta Verudeli.

- Iznimno samo zadovoljni da smo ljubaznošcu vlasnika došli do tog novog prostora, jer vrlo je važno promovirati kulturu i umjetnost i medu turistima. Prostor ce za sada raditi cetiri mjeseca godišnje, a ovogodišnji programski fokus ljetnog studija MSUI-ja je na mladim umjetnicima iz Pule, ali i na panoramskom pregledu suvremene likovne scene Hrvatske, kazala je ravnateljica MSUI-ja Gorka Ostojic Cvajner te istaknula da su za sada potpisali ugovor na tri godine.

Prva izložba, koja se otvara u petak navecer, bit ce ona skupine autora, a nakon nje izlagat ce Vedran Šilipetar, Korana Lukic Šuran, Borut Skok. Slijedi izložba plakata iz programa "Bejahad", medunarodna bijenalna izložba suvremene umjetnosti "Tu smo 3". Predstavit ce se i umjetnici Monika Petrovic, Matija Debeljuh i naposljetku Iva Gašparic Živkovic.

U ulici kod hotela Park kamenu skulpturu izložit ce slikar, kipar i književnik Simone Beck, a u nastavku sezone, u dva navrata, od 14. kolovoza do 10. rujna, i od 11. do 30. rujna predstavit ce se skupina autora.Reli Slonim, izvršni direktor Arenaturista, i Manuela Kraljevic, direktorica marketinga u toj tvrtki, naglasili su dobru suradnju s Muzejom suvremene umjetnosti Istre te kazali da im je osnovni cilj povezivanje kulture i turizma. (V. B.)


Podijeli: Facebook Twiter