Spoj grafita i dobre glazbe

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Prvi festival graffit majstora–writtera i mladih glazbenika Umagoloud, održan na umaškoj Novoj obali, okupio je 20-ak graffiti umjetnika iz Istre i Rijeke. Svojom kreativnošcu i talentom u kreiranju grafita oduševili su posjetitelje.

U sklopu jednodnevne manifestacije održana je i radionica na temu "Tehnike slikanja grafita", a nakon toga su predstavnici Moto kluba Staaari Rokeri iz Umaga urucili svim writterima simbolicne nagrade.



Njihova djela - grafiti koji su nastali na licu mjesta na velikim gipsanim plocama i uokvirenim impregniranim platnima - trenutno su pohranjena u Muzeju grada Umaga, a moci ce se razgledati iduceg vikenda za vrijeme trajanja Park festivala u Novigradu.

Umagoloud, koji je organizirao obrt za organizaciju evenata Stage 5 uz potporu Grada i Turisticke zajednice Umaga, nakon umjetnickog nastavio je navecer s muzickim dijelom festivala, cija je kruna bila nastup pulske grupe Popeye.



Najprije su glazbu (techno, house, hip hop, progressive house, rock, funk, jazzy, jum jump up, funky jungle) puštali DJ-evi Mark, Sven, Yankee, An20ne, Dundo, Devision, DnB i Easy Agent. Uslijedio je nastup brojnih bandova - Nirvane Tribute Banda, Fire up Laboratoryja, Cirkusa, Monstruosly Mada, Nije bitno, Grupe 22, Vea 2 i Obicnog svijeta, koji su na Novu obalu privukli solidan broj mladih posjetitelja.


Podijeli: Facebook Twiter