Spoj ekstremnog sporta, umjetnosti i akrobatike

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na Glam Flooru Dark "O" Metal Festa u petak i subotu, točno u 18 sati, bit će upriličen pravi pravcati kečerski okršaj. Atraktivni show i jedinstven ekstremno-sportski program u Harteru donose Prvi hrvatski kečeri. Nova atrakcija na području Balkana donosi mnoštvo zabave, a spoj je sporta, akrobatike i umjetnosti. Hrvatski profesionalni wrestling šampioni Frozen Fire, Soul Reaper Suba, Balder The Infidel, Stevo, Chris Goldek, Arian, Double I i mnogi drugi donose posebno uvježbani repertoar poput kečerskih borbi iz osamdesetih i devedesetih godina. Ovi mladi junaci od malih se nogu profesionalno bave hrvanjem i nakon mnogo godina vježbe i truda izlaze u javnost kako bi predstavili svoj talent svim ljubiteljima vratolomija. Uz to što se ponekad bacaju i s visine od čak dva metra, u ringu često koriste i razne rekvizite u borbi poput stolica, ljestava itd. Za nastup u Rijeci, na Dark "O" Metal Festu, pripremaju poseban show i obećavaju mečeve pune uzbuđenja i zabave. S Prvim hrvatskim kečerima upoznao nas je jedan od njihovih osnivača, Antonio Ilić, poznat i pod nadimkom Frozen Fire.

- Otkad postoje Prvi hrvatski kečeri, i otkud ideja za takvim nečim?

- Prvi hrvatski kečeri prvi su puta zabavljali gledatelje u ljeto 2005. godine u jednom manjem mjestu u blizini Osijeka, a na ideju o okupljanju takvog društva došli smo gledajući kečere putem satelitske televizije.

- Tko čini ekipu naših kečera i otkud vaša ljubav prema takvim aktivnostima?

- Ekipa Prvih hrvatskih kečera okuplja se po cijeloj državi pa čak i šire, a društvo trenutno okuplja 15 aktivnih članova među kojima su odnedavno i dvije djevojke. Ekipa prvenstveno dolazi s ciljem da lik iz svoje glave predstavi gledateljima. Naravno mi im u tome dodatno pomažemo kako bi svi naši likovi bili međusobno usklađeni, zanimljiviji i luđi.

- Spomenuli ste da su u ekipi i dvije djevojke, Tifa Lu i Suzana. Možemo li doznati nešto više o njima?

- Tako je. Imamo i dvije djevojke koje su vidjevši kakav show mi stvaramo i kako zapravo to može svatko tko ima volju za to, jednostavno odlučile priključiti se društvu hrvatskih kečera.

- Gdje ste sve do sada nastupali?

- Do sada smo nastupali po Slavoniji i Baranji odakle zapravo i dolazimo, a od ove godine redovno nastupamo i u Zagrebu. Ovog tjedna imat ćemo prvi nastup u Rijeci, te ujedno i prvi nastup u ovom dijelu države.

- Koliko vremena provodite u osmišljanju i uvježbavanju točaka?

- Kečeri su spoj ekstremnog sporta, umjetnosti i zabave, no zapravo se ne opredjeljuju definitivno u nijednu navedenu kategoriju, već zapravo spajaju sve u jednu mnogo veću. Tako da kečeri jednostavno nemaju određeno vrijeme kada osmišljavaju svoj lik, niti određene termine kada će dodatno raditi na svom izgledu, karakteru i kostimu. Kečerski život zapravo žive svake minute, a kečeri u ringu poteze uvježbavaju kada god u njemu ima mjesta.

- Koliko je sve to opasno?

- Biti kečer u društvu Prvih hrvatskih kečera zasigurno je manje opasno od boksa, nogometa ili parkoura. No, naravno valja napomenuti da se time možemo pohvaliti samo zato jer smo veoma strogi po pitanju izvedbi novih i nedovoljno uvježbanih poteza i pokreta u ringu. Svakom se potezu daje posebno vrijeme i adekvatna podloga za uvježbavanje. Naravno, treba napomenuti da sve poteze koje izvodimo ne bi trebalo raditi izvan ringa te da ih ne bi trebao raditi nitko tko za ovo nije dovoljno treniran i spreman.

- Što pripremate za nastup u riječkoj Harteri?

- Prvi hrvatski kečeri svoju sezonu 2015. godine započeli su na turniru za prvaka društva PHK te su specijalan meč finala ovoga turnira sačuvali baš za ovu priliku. Meč između osnivača i trenutnog prvaka Hrvatske Frozen Fire i do sada nikad poraženog borca Kaisera Subanovicha zasigurno će zapaliti sve prisutne gledatelje Dark "O" Metal Festa. Osim tog spektakularnog meča, za ova dva dana u Harteri pripremili smo još šest mečeva koje sada ne bismo pojedinačno navodili, no možemo sa sigurnošću reći da gledatelji nakon ovog programa sigurno neće ostati ravnodušni. (Ivana KOCIJAN)


Podijeli: Facebook Twiter