Splitska manekenka ucjenjivala profesora

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Istražnom sucu Županijskog suda u Zadru privedene su tri osobe iz Splita koje se sumnjici da su ucjenjivale 65-godišnjeg Zadranina i od njega iskamcile 9.000 eura. Rijec je o manekenki Avi Karabatic (21), njezinoj majci Sanji Karabatic (39) i njenom decku Špiri Milicicu (24), izbacivacu u jednom narodnjackom klubu. Ucjenjivani Zadranin je profesor na Odjelu za talijanski jezik zadarskog Sveucilišta Ž. N. (65). Svi su priznali krivnju, a Milicic je i pritvoren jer je istražni sudac Ante Anic procijenio da postoji opasnost od utjecaja na svjedoke.

Sumnjici ih se da su u dogovoru, s ciljem da pribave protupravnu korist, ucijenili 65-godišnjaka. Kazneno djelo su pocinili tako da je 24-godišnji manekenkin mladic 30. rujna i 1. listopada u dogovoru sa svojom djevojkom i njezinom majkom u više navrata telefonski kontaktirao oštecenog prijeteci mu fizickim napadom i kompromitiranjem. Zatražio je da mu plati odredeni novcani iznos kao naknadu da drugima ne bi pokazali kompromitirajuce SMS-ove i zapisnik o telefonskim pozivima koje je profesor uputio ovoj studentici talijanskog jezika i sociologije.

Profesor je u strahu od kompromitiranja mladicu isplatio 2.000 eura. Medutim, ubrzo nakon isplate u iducih nekoliko dana 24-godišnjak je na isti nacin tražio isplatu još 7.000 eura koje mu je profesor predao. Policijski službenici PU zadarske su poduzimanjem prikrivenih policijskih radnji uhitili sve tri osobe nakon što je ošteceni prijavio ucjenu.

Splicanka Karabatic bila je druga pratilja na izboru za Miss Adriatic Europe, a prije dvije godine u Istanbulu je sudjelovala i na izboru The Best Model Of The World. Neki portali objavili su da se radi o profesoru Živku Nižicu. On je svojevremeno predavao kao vanjski suradnik talijansku književnost na pulskom Filozofskom fakultetu.


Podijeli: Facebook Twiter