Split želi domaćinstvo Eura 2020., Šuker ga ignorira?

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na adresu predsjednika UEFA-e Michela Platinija Grad Split je krajem prošlog tjedna uputio dopis u kojem traži da ga Platini uputi što treba napraviti da bi se taj grad kandidirao za Euro 2020. godine, otkrio je danas novinarima gradonačelnik Ivo Baldasar.

U dopisu, koji je podijeljen medijima, navodi se da HNS i predsjednik Davor Šuker ignoriraju Split, zbog čega o svojoj želji za domaćinstvom žele upoznati UEFA-u.

U dopisu se opisuje stanje na stadionu Poljud i podsjeća da je Split davne 1979. godine bio domaćin Mediteranskim igrama, 1990. godine Europskom prvenstvu u atletici, 2009. godine Svjetskom prvenstvu u rukometu za muškarce te da je 2010. godine na Poljudu održan Kup kontinenata u atletici.

Baldasar je novinarima rekao da je Grad napravio sve da dođe do sastanka s Davorom Šukerom, ali da on nije našao za shodno da se nađe s čelnicima drugog grada po veličini u državi. "Nekoliko smo ih puta zvali, a samo jednom dobili odgovor, i to da predsjednika nema", rekao je Baldasar.

Komentirajući mogućnost da nogometna reprezentacija ovoga lipnja bude domaćin Italiji u Splitu, gradonačelnik je odgovorio da se nada da će, barem kada je u pitanju to domaćinstvo, Davor Šuker održati svoju riječ te naglasio da će grad pružiti punu podršku organizaciji te utakmice.

Baldasar je najavio i da će u srpnju na stadionu Poljud, nakon Ultra festivala, početi radovi na drenaži i novom travnjaku, za što će biti izdvojeno do sedam milijuna kuna. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter