Split: Zapljeno 26 kilograma marihuane

Presica PU splitsko-dalmatinske (V. Dugandžić/Cropix)
Presica PU splitsko-dalmatinske (V. Dugandžić/Cropix)

Više od 26 kilograma opojne droge marihuane vrijedne više od milijun kuna, pronašla je splitska policija u osobnom vozilu Toyota, BIH registarskih oznaka, na izlazu s autoceste A 1 u Dugopolju, a dva su strana državljana uhićena, izviješćeno je  poslijepodne na izvanrednoj konferenciji za novinare u Policijskoj upravi splitsko-dalmatinskoj.

Droga je pronađena jučer, a uhićeni su državljanin Bosne i Hercegovine 30-godišnji muškarac sa šireg područja Banja Luke te državljanin Srbije 49-godišnji Beograđanin koji se i dalje nalaze na kriminalističkom istraživanju u policiji. 

 Splitski inspektori za droge i njihove kolege iz Postaje granične policije Trilj su jučer na području Dugopolja u terencu Toyota, BIH registarskih oznaka, zatekli dvojicu muškaraca, a prilikom pregleda vozila policijski pas je otkrio drogu. Na temelju naloga suca istrage Županijskog suda u Splitu pretraženo je vozilo i tom prilikom je pronađeno 26 paketa s marihuanom, ukupne težine 26 kilograma i 850 grama.  

Policija osnovano sumnjiči dvojicu muškaraca da su imali namjeru drogu prodati na području Splitsko-dalmatinske županije. Policija provodi daljnju istragu kako bi utvrdila kome je marihuana trebala biti isporučena. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter