Split: Uhićen napadač na konzulicu Nizozemske

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Uhićen je muškarac (48) za kojega se sumnja da je nožem napao počasnu konzulicu Kraljevine Nizozemske u Splitu Silvanu Kondić (72), koja je pet minuta prije podneva ozlijeđena u svom uredu u Splitu, potvrdila je policija.

Odbjegli 48-godišnjak uhićen je u naselju Pujanke samo sat i pol vremena nakon što je na 12. katu poslovnog nebodera u Zvonimirovoj ulici, gdje se nalazi ured konzulata, nožem po glavi i vratu ozlijedio Kondić.

U splitskoj bolnici doznaje se da konzulica ima nekoliko šavova na glavi i vratu te da nije u životnoj opasnosti. Nož kojim je ozlijeđena policija je pronašla odbačenog u uredu konzulata, a uhićeni muškarac je priveden u policiju na kriminalističko istraživanje. Neslužbeno se doznaje da uhićeni ima dvojno hrvatsko i nizozemsko državljanstvo.

Nedugo nakon napada na službeni konzuličin telefon javio se suprug koji tada još nije znao da mu je supruga ozlijeđena. "Ako vam je nešto hitno, zovite je na mobitel, a ako nije slobodno nazovite za sat vremena, ona će biti kod kuće. I ja sam je zvao prije nekoliko minuta, ali mi se nije javljala", kazao je Kondić.

Policija još uvijek istražuje točne okolnosti i motiv napada pa ne želi u javnost izlaziti s detaljnim informacijama. Izjavu još ne žele davati ni u zagrebačkom konzulatu Nizozemske gdje su poručili da će se očitovati tijekom dana.

Ozlijeđenu konzulicu u splitskoj je bolnici posjetila i dogradonačelnica Aida Batarelo koja je novinarima ispričala da je Silvana Kondić u šoku te da ju je napao muškarac koji je najvjerojatnije ovisnik, a i ranije joj je dolazio tražeći novac. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter