Split: Uhićen muškarac koji je pucao po susjedima

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nepunih 14 sati nakon što je pucao po svojim susjedima splitska policija upala je u prizemni stan u Washingtonovoj ulici i uhitila te privela u postaju Bogdana Perovića (60), doznaje se u PU splitsko-dalmatinskoj.

Taj je 60-godišnjak u četvrtak, najvjerojatnije motiviran dječijom igrom pred stambenom zgradom u kojoj živi te pokušajem jednoga od roditelja da s njim razgovara zbog napada na djevojčicu, ispalio više metaka prvo prema tom muškarcu, a kasnije i prema ulici.

Pucao je iz prizemnog stana u kojem živi sam, a kako su susjedi rekli radi se o bolesnoj i incidentnoj osobi.

Zbog te je krizne situacije satima bila blokirana Washingtonova ulica, u samom središtu Splita, a na terenu su cijelo popodne i noć dežurale ekipe Hitne medicinske pomoći, vatrogasci i policija.

U pomoć temeljnoj policiji tijekom popodneva su stigli specijalci i policijski pregovarač koji, barem do večeri, nije uspio kontaktirati s Perovićem, baš kao ni njegova sestra i prijatelj koji su dovedeni u Washingtonovu ulicu kako bi ga uvjerili da je najbolje da se preda policiji.

U početku pucnjave u Washingtonovoj ulici nekoliko je djece iz obližnjeg dječjeg vrtića zbog sigurnosti zadržano u vrtiću. Tek s nekoliko sati zakašnjenja i uz pratnju specijalaca djeca su popodne napustila vrtić.

Peroviću ovo nije prvi incident ovakve vrste. Prije 12 godina je u istom stanu zatočio svoju bolesnu majku, a niti nagovori njegovih sestara da odustane od suludog pohoda nisu urodili plodom. Tri je puna dana trajala agonija u kojoj je čak prijetio i bocom plina. Naposljetku je policija ušla u stan i tako na najbezbolniji način riješila talačku krizu.

U ovim trenucima u zgradi Policijske uprave traje kriminalističko istraživanje nad Perovićem, nakon kojega će policija objaviti više informacija o uhićenju. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter