Split: Sršen i Jakovčić predstavili "Europu za sve"

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nositelj Nezavisne liste "Europa za sve" na izborima za Europski parlament Ivan Jakovčić i druga na toj listi dr. Nela Sršen na današnjoj su konferenciji za novinare u Splitu poručili da se u EU-parlamentu žele zauzimati za prevladavanje konkretnih poteškoća u Hrvatskoj.

- Mi želimo biti glas konkretnih problema s kojima se suočavaju građani Hrvatske. Osobno ću se baviti konkretnim temama poljoprivrede, turizma i ribarstva, a posebice je važna poljoprivreda jer gotovo 50 posto proračuna Europske unije odnosi se na poljoprivredu, rekao je Jakovčić te istaknuo da ima golemo iskustvo u međunarodnoj suradnji.  

- Iza mene stoje konkretni rezultati: više od 200 projekata iz europske i međunarodne suradnje realizirani su u Istri, više od 100 milijuna eura došlo je u tu malu županiju. Želim svoje znanje, iskustvo i energiju staviti na raspolaganje svima koji to žele, rekao je Jakovčić.

Dr. Nela Sršen je istaknula da je spremna sa svojim dugogodišnjim iskustvom u zdravstvu, koje je stekla u Europskoj uniji, odnosno u kliničkom centru u Padovi gdje radi, pomoći razvoju tzv. europskih modela zdravstva u Hrvatskoj. 

- Postoji mnoštvo projekata u zdravstvu za koja se mogu koristiti fondovi EU-a i mislim da je to ne samo moja želja, nego i obveza da pridonosim lobiranjem u Europskoj uniji za svoju domovinu, istaknula je dr. Sršen. (H)


Podijeli: Facebook Twiter