Split: Snježni humak ispred gradske uprave

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Vjeko Santric i malobrojni clanovi njegove gradanske inicijative AcroAquaBatica u nedjelju su tocno u podne pred zgradom splitske gradske uprave od snijega izradili humak i na taj nacin gradonacelniku Željku Kerumu poklonili "Nježni dan".

Toj ironicnoj gradanskoj inicijativi u kojoj se tražilo "cišcenje grada od bezum(lj)a" odazvalo se par ljudi i pokoji šetac, pa je tako osim ledenog humka nedostajalo još snježnih ideja za gradonacelnika kojemu su Splicani zamjerili na ledenom kolapsu koji je pogodio grad prije sedam dana.

Do zgrade Banovine Santric je stigao s alatom; lopatom, metlom i motikom koje je koristio za cišcenje svoje ulice. Kao spomen-plocu Santric je postavio drveni plakat na kojem su navedena dva kaznena djela zloporabe položaja i ovlasti, a rijec je o zluporabi obavljanja dužnosti državne vlasti i nesavjesnog rada u službi.

Naposljetku se pomolio. "Ovo nije performans, niti znamo hoce li ovo cemu pomoci. Stalo nam je da se pokaže da je ovo što se dogada u Splitu prevršilo svaku mjeru. Izašli smo doslovni kakvi jesmo na lice mjesta da vidimo možemo li šta uciniti", rekao je Santric. (Hina)

 

 


Podijeli: Facebook Twiter