Split - Pula 78:86

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Košarkašice Pule vratile su se dva boda u džepu s prvog ovosezonskog gostovanja. U susretu prvog kola igracice trenera Ivana ?ukica slavile su na Gripama protiv Splita u susretu koji su vecim dijelom dominirale. O ucinkovitoj igri Puljanki dovoljno govori podatak da je cak šest igracica imalo dvoznamenkasti ucinak kada su u pitanju postignuti koševi.

Prvenstvo nije dobro pocelo za Pulu: dok su cekale na prvi službeni sezonski koš, njihove protivnice zabile su osam. Nakon toga sve je bilo u znaku Puljanki. Zonskim su presingom stigle i prestigle Split i prvi put povele s 21:19. Druga cetvrtina bila je takoder u znaku gošci koje su otišle na plus 11 (41:30), no takvu prednost nisu zadržale do odmora na koji su ušle s plus 4 (39:43).

Sve dvojbe oko konacnog pobjednika otklonjene su u prvih sedam minuta nastavka. Dvjema tricama Jakelic te mnoštvom laganim poentiranima kao posljedica "ukradenih lopti" Puljanke su napravile seriju od 19-0 za velikih 62:39 u korist gostujuce ekipe.

Do kraja utakmice trener gostiju pružio je priliku svim igracicama što su Splicanke iskoristile i na kraju smanjile na podnošljivih minus 8 (78:86).

Veliku ulogu u toj pobjedi odigrao je odlican skok Puljanki u kojem se ponajviše istaknula Nina Premasunac koja je s 11 skokova uz 16 poena zabilježila "double-double".

Dvorana na Gripama. Gledatelja: 50. Suci: Goleš, Braica (oba Šibenik).

SPLIT: Baturina, Babun 14, Bogdanovic, Zubak 5, Tomas 18, Biocic 2, Babic, Barunov 10, Zovko 11, Vilenic, Cizmic 5, Škara 13.

PULA: ?ukic 15, Premasunac 16, Flaherty 11, Cvjetkovic 4, Badrov 2, Valentic 14, Lamot 2, Modric, Ramljak 12, Jakelic 10.


Podijeli: Facebook Twiter