Split: Pritvoreni policajci zbog šverca cigareta

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zbog šverca cigareta pritvorena su dvojica policajaca iz PU splitsko-dalmatinske te su kazneno prijavljeni za udruživanje u zločinačku organizaciju radi preprodaje cigareta, a slijedi i njihovo udaljenje iz policijske službe.

Iz te policijske uprave danas su izvijestili kako su dovršili kriminalističko istraživanje nad dvojicom policajaca koji su uhićeni u zajedničkoj akciji imotske policije, Službe za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta te policijskog Ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta.

Policajce se sumnjiči da su koristili svoj položaj i ovlasti te u više navrata na području BiH, od za sada nepoznatih osoba, preuzimali veću količinu cigareta bez nadzornih markica Ministarstva financija RH. Cigarete su u Hrvatsku ilegalno prenosili preko granice u osobnim automobilima, izbjegavajući mjere carinskog nadzora, a radi daljnje preprodaje na ilegalnom tržištu.

Pretragom su pronađene i oduzete ukupno 2.883 šteke cigareta, kojima je državni proračun oštećen za najmanje 540 tisuća kuna.

Obojica policajaca su predani pritvorskom nadzorniku, a u tijeku je postupak njihova udaljenja iz službe.

Početkom studenoga na širem splitskom području zbog krijumčarenja cigareta uhićeno je ukupno 12 osoba, među njima i dvojica policajaca.

MUP je tada priopćio kako je ta kriminalna organizacija cigarete krijumčarila od ožujka do studenoga ove godine, kada je razotkrivena, a do tada je ilegalno u Hrvatsku unijela 33.294 šteke i državni proračun oštetila za šest milijuna kuna.

Jednoga iz te organizacije, 34-godišnjaka, sumnjičilo se da je organizirao i vodio zločinačku organizaciju koja je veće količine cigareta prebacivala preko ilegalnih graničnih prijelaza s BiH te ih prodavala na području Splitsko-dalmatinske županije i u Zagrebu.

U policiji su tada rekli i kako su dvojica osumnjičenika od dvojice policajaca dobivali informacije o policijskim akcijama i dojavljivali ih ostalima koji su cigarete neometano mogli prevoziti preko granice. (Hina)

 


Podijeli: Facebook Twiter