Split: Prevarili 18 ljudi za milijun kuna

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zbog sumnje da su prevarili 18 osoba za ukupno milijun kuna te na udruživanje za kaznena djela, tri su osobe s područja Zagrebačke i Splitsko-dalmatinske policijske uprave uhićene i privedene u USKOK, a jedna je u bijegu.

Kako se doznaje danas u splitskoj policiji, uhićeni su 41-godišnjak i 63-godišnjakinja koji su bili zaduženi za područje Zagreba i 44- godišnjakinja koja je varala građane u Splitu, dok se za 65- godišnjakom traga.

Slučaj su riješili djelatnici Službe organiziranog kriminaliteta Policijske uprave splitsko-dalmatinske koji su kriminalističkim istraživanjem utvrdili da su osumnjičeni od 2009. do 2012. godine nudili kredite iz inozemnih fondova lažno se predstavljajući kao zaposlenici nepostojećeg trgovačkog društva iz Austrije.

Od 18 su osoba unaprijed tražili uplatu određenih iznosa novca na ime troškova obrade kredita, prijevoda dokumentacije, procjene nekretnina te troškova njihovih navodnih putovanja držeći ih cijelo vrijeme u zabludi. Potom su novac od uplata međusobno dijelili, dok nijedan kredit nije realiziran, potvrđeno je u policiji.

Kako se neslužbeno doznaje, najviše je oštećenih s područja Splita i Šibenika. Osumnjičeni su tako protupravno stekli oko milijun kuna. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter