Split: Požar u zapuštenom prostoru Dalmacijavina

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Požar koji je danas u 13.40 sati izbio u napuštenom prostoru Dalmacijavina u splitskoj gradskoj luci stavljen je pod kontrolu već nekoliko minuta kasnije, doznaje se od zapovjednika JVP Grada Splita Ivana Kovačevića.

Splitska je policija potvrdila da su oni dobili dojavu o eksploziji, no radilo se tek o požaru koji su vatrogasci uspješno ugasili. Na terenu su se osim policije i vatrogasaca nalazila i kola Hitne medicinske pomoći, ali srećom medicinski tim nije trebao intervenirati jer u požaru nije bilo ozlijeđenih.

"Vatrogasci su dojavu dobili u 13.41 sat. Nekoliko minuta kasnije požar smo stavili pod kontrolu. Gasitelji trenutno na terenu saniraju požar. Gorilo je u jednom napuštenom prizemnom prostoru koji je bio pretrpan raznim smećem i gumama koje su goreći ostavljale crni dim. Iako su očevici rekli da su čuli eksploziju mi na terenu nismo pronašli tragove eksplozije", rekao je za Hinu zapovjednik JVP Grada Splita Ivan Kovačević.

U gašenju požara sudjelovala su 22 vatrogasaca s gasnim vlakom u kojem su se nalazila dva zapovjedna i navalno vozilo te autocisterna. Policija na terenu obavlja očevid. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter