Split: Policija traži homofobe s Facebooka

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Splitska policija radi na otkrivanju autora grupe na Facebooku "Ulicama Splita grada krv ce liti, Gay parade nece biti", otvorene na toj društvenoj mreži 17. ožujka, a do cetvrtka kada je zatvorena lajkalo ju je više od 400 osoba, doznaje se u petak u splitsko-dalmatinskoj policijskoj upravi.

- Provjeravamo ozbiljnost navoda i radimo na utvrdivanju identiteta autora da bismo sprijecili pocinjenje kaznenog djela i prekršaja. Sam naslov grupe objavljen na toj društvenoj mreži daje dovoljno prostora za policijsku intervenciju, rekla je glasnogovornica PU splitsko-dalmatinske Marina Kraljevic-Gudelj.

Prva splitska gay parada prošle je godine završila nasiljem u kojem je dio promatraca na sudionike povorke bacao razne predmete dovikujuci im uvrede. Više je osoba tom prilikom bilo privedeno, a poslije i kazneno prijavljeno.

Da bi se ove godine izbjegao slican scenarij, policija ce nakon službene prijave gay parade, kao i prošle godine, održati nekoliko sastanaka s organizatorima - udrugama Kontra, Iskorak i Domine, s kojima ce razraditi sigurnosnu procjenu i plan osiguranja povorke.


Podijeli: Facebook Twiter