Split: Počeo festival Ultra Europe

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Poklonici elektronske glazbe do posljednjeg su mjesta jučer ispunili splitski stadion Poljud, na kojemu je počeo najiščekivaniji festival ljetne sezone - Ultra Europe.

Pozornica postavljena na Poljudu površine je 1.800 četvornih metara i najveća je ikad izgrađena u Hrvatskoj. Nastupit će ukupno 37 izvođača, među kojima su iščekivani Avicii, Fedde Le Grandi, Knife Party, zatim DJ-Adventure Club, Hard Rock Sofa, Summery James and Ryan Marciano, sutra i Jon Rundell, W&W i Danny Avila. Zadnjeg dana festivala, 14. srpnja na Hvaru bit će održan ekskluzivni tulum Ultra Beach, na kojem će nastupiti trio iz Miamija Brass Knuckles.

Osim tih zvijezda, 35.000 posjetitelja iz raznih zemalja svijeta na posebnoj će pozornici zabavljati Carl Cox te šest DJ-eva, među kojima je i Pero Fullhouse. 

"Interes za ovaj festival je bio izuzetno velik, što nas veseli", kazao je Joe Bašić iz tvrtke Adria MM Produkcija, koja je hrvatski partner organizatora tog spektakla, tvrtke Ultra Worldwide iz SAD-a.

Festival Ultra Europe s planiranom investicijom od oko 100 milijuna kuna predstavlja jedno od najznačajnijih ulaganja u hrvatskom turizmu i pratećoj industriji zabave. Po procjenama organizatora, taj će festival potaknuti oko 150 milijuna kuna dodatne turističke potrošnje u Splitsko-dalmatinskoj županiji.

Ultra Europe je najpoznatiji festival elektronske glazbe na otvorenom. Šest je godina za redom osvajao nagradu International Dance Music Awards za najbolje glazbeno događanje, a 2008. godine i nagradu Best Internacional Dance Music. Lani je gošća bila kraljica pop glazbe Madonna. Ove godine se održava i u Splitu te na Hvaru, dok se na svjetskoj razini održava na četiri kontinenta u sedam država: Argentina, Brazil, Čile, Europa (Hrvatska), Ibiza, Korea i Miami. (Hina, snimio Z. BARIŠIN/CROPIX)


Podijeli: Facebook Twiter