Split: Optuženi zbog podvođenja maloljetnica

Ilustracija (Arhiva)
Ilustracija (Arhiva)

Zbog više kaznenih djela podvođenja djeteta splitsko Županijsko državno odvjetništvo podiglo je optužnicu protiv trojice muškaraca, od kojih jednoga tereti da je organizirao prostituciju 17-godišnjakinje, a ostalu dvojicu da su koristili seksualne usluge maloljetnica.

Prvookrivljeni 54-godišnjak je vlasnik jedne modne agencije, a optužen je da je tijekom srpnja ove godine na području Splitsko-dalmatinske županije podvodio 17-godišnjakinju koja je imala seksualni odnos s nepoznatom muškom osobom.

Djevojka mu je predala dio novca koji je dobila za pružanje seksualne usluge. On je, navodi tužiteljstvo, iskoristio njezinu lošu materijalnu situaciju te ju, iako je znao da je maloljetna, angažirao za prostituciju.

Druga dvojica optuženih splitski su biznismeni. Starijeg (64) optužnica tereti da je u četiri navrata tijekom kolovoza, rujna i listopada ove godine na području županije imao seksualne odnose s tri 17-godišnjakinje, a 51-godišnjaka da je u srpnju, kolovozu i listopadu tri puta platio djevojkama za seksualne usluge.

Maloljetnicama su optuženici plaćali skupe večere te im kupovali i garderobu. Druženje s njima su plaćali po 700 kuna, kažu u splitskom Županijskom državnom odvjetništvu. (Hina)

 


Podijeli: Facebook Twiter