Split odbio američku ponudu za Hajduk

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Splitski gradonačelnik Ivo Baldasar danas je na konferenciji za medije izjavio da je njegov odgovor Amerikancima, koji su prije nekoliko dana stigli u Split na pregovore oko kupnje HNK Hajduka, negativan te da je takav stav svih nadležnih u klubu koji su ga podržali.

- Dva smo se puta nalazili na sastancima. Njihovu sam ponudu odbio jer su htjeli dati 20 milijuna kuna za 51 posto dionica Grada Splita. Potom bi u pet godina plaćali daljnje iznose da bi došli do 230 milijuna, a uz to su još tražili i da Grad Split plati kredit od 30 milijuna i prizna da je dužan 75 milijuna kuna Hajduku za stadion. Grad Split bi tako prodao Hajduk i bio u minusu 30 milijuna odmah plus još 75 milijuna, kazao je novinarima Baldasar i nastavio da su Amerikanci bili razočarani njegovim odgovorom.

- Ja svoj stav neću promijeniti, dodao je splitski gradonačelnik. Baldasar je kazao da američku ponudu nije mogao prihvatiti, pogotovo nakon konzultiranja s Upravom, Nadzornim odborom i dioničarima kluba.

- Nisam se mogao pomiriti s tim da nekome dam 51 posto vlasništva, a taj netko meni minus od 30 milijuna. Da sam to prihvatio, ne da bi me trebalo smijeniti, nego zatvoriti. S tim bismo doveli sve ostale dioničare do toga da su im dionice obezvrijeđene, jer kad netko ima 51 posto vlasništva, sve je njegovo i ni s kim dalje ne mora pričati, zaključio je Baldasar.

Splitski gradonačelnik je kazao da Uprava i Nadzorni odbor Hajduka imaju njihovu podršku u očuvanju kluba te napomenuo da su smanjili dug za 15 milijuna kuna, kao i broj zaposlenih.

Na upit novinara boji li se reakcije Torcide i Udruge Naš Hajduk, gradonačelnik je odgovorio negativno te dodao da će uvažiti njihovo mišljenje i da su upravo oni zaslužni za depolitizaciju kluba.

Iako su Amerikanci otišli iz Splita, prodaji kluba nisu zatvorena vrata, no u Gradu razmišljaju i o tome da objave javni natječaj za prodaju dionica Hajduka.

- Tek kad bi se netko javio na natječaj, raspisali bismo referendum, a ako ponuda bude kao ova, onda ne treba maltretirati građane referendumom, kazao je na kraju Baldasar. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter