Split: Na utakmici zapaljena zastava SAD-a

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Splitska policija istražuje tko je na prijateljskoj nogometnoj utakmici održanoj sinoć između Hajduka i Bešitkaša na Poljudu bacio bengalku i zapalio zastavu SAD-a.

U policiji je Hini potvrđeno kako su analizom snimke sinoćnje utakmice utvrdili da je u 58. minuti zapaljeno nekoliko bengalki, te su se u jednom trenutku zapalili i navijački rekviziti. Među njima se nalazila i američka zastava koju je zahvatio plamen.

"Policija poduzima izvide nakon kojih će o svemu obavijestiti i nadležno državno odvjetništvo", rekla je policija.

Zakonom je zabranjeno bilo što paliti na stadionu, pa bi, ako policija otkrije počinitelja, on mogao odgovarati prema Zakonu o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima.

Paljenje američke zastave, za koje još nije utvrđeno je li slučajno ili namjerno, može se protumačiti kao poruka skupini američkih investitora koji žele kupiti Hajduk. Oni su početkom tjedna gradskom poglavarstvu u Splitu predali već drugu ponudu za kupnju tog splitskog kluba.

Osim toga, splitska policija nije zabilježila veće izgrede na jučerašnjoj utakmici. Prije i za vrijeme utakmice su priveli 15 osoba većinom zbog alkohola, jednog zbog posjedovanja marihuane, te još jednog zbog narušavanja javnog reda i mira. (Hina)

 


Podijeli: Facebook Twiter